Αυτή είναι η έκθεση ζημιών στους «Ζωσιμάδες» από το ΠΑΣ-ΠΑΟΚ!

Τα… σπασμένα των Ιωαννίνων φέρνει στο «φως» της δημοσιότητας η Live Sport και ο Σπορ FM.
Ο ΠΑΟΚ θα απολογηθεί αύριο (22/02) στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκας για όσα έγιναν στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, μετά την άσκηση δίωξης από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα. Βάσει του κατηγορητηρίου, ο «δικέφαλος του βορρά» κινδυνεύει με βαρύ πρόστιμο για τη συμπεριφορά των οπαδών του.
Το ζήτημα που προκύπτει, ωστόσο, είναι αν έχει συμπεριληφθεί, τελικά, στον φάκελο της συγκεκριμένης υπόθεσης η έκθεση ζημιών από τον επίμαχο αγώνα στους «Ζωσιμάδες», την οποία αποκαλύπτει η Live Sport.
Όπως αναφέρεται στην έκθεση, έπειτα από ενδελεχή έλεγχο σε όλους τους χώρους διαπιστώθηκαν τα εξής:

1. Καταστροφή καθισμάτων στη θύρα 7 (370 καθίσματα), στη θύρα 6 (10 καθίσματα) και στη θύρα 8 (83 καθίσματα).

2. Καταστροφή μιας κάμερας της αστυνομίας.

3. Καταστροφή της εσωτερικής σιδερένιας πόρτας από το εκδοτήριο εισιτηρίων της θύρας 7.

4. Ολοκληρωτική καταστροφή των τουαλετών που βρίσκονται κάτω από τη θύρα 7.

5. Καταστροφή των διαχωριστικών πλεγμάτων που βρίσκονται ανάμεσα στις θύρες 7 και 8.

6. Καταστροφή του τουρνικέ της θύρας 4.

Στην έκθεση που έχει αποσταλεί στη ΓΓΑ αναφέρονται και οι ακόλουθες παρατηρήσεις: «Η ενημέρωση που είχαμε για την προσέλευση των οπαδών του ΠΑΟΚ, καθώς και η συμφωνία των ομάδων, ήταν να παρακολουθήσουν τον αγώνα οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ στο πέταλο του γηπέδου, όπου εισέρχονται από τη θύρα 7, με χωρητικότητα 940 ατόμων. Η προσέλευση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ ήταν πολλαπλάσια, περίπου 2.500 με 3.000 συνολικά, με αποτέλεσμα να γίνει κατάληψη της κεντρικής κερκίδας του γηπέδου, της ονομαζόμενης και σκεπαστής, όπου εκεί τοποθετούνται κυρίως φίλαθλοι της ομάδας του ΠΑΣ Γιάννινα, κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας, που μπορεί να είναι οικογένειες, παιδιά, ηλικιωμένοι.
Αυτή η κατάληψη έγινε αφενός με βίαιη είσοδο, χωρίς εισιτήριο, οπαδών του ΠΑΟΚ από τη θύρα 4, της οποίας κατέστρεψαν την περιστρεφόμενη μπάλα ελέγχου διέλευσης -τουρνικέ- (πλάνα από την είσοδο έχουν καταγραφεί και υπάρχουν στο διαδίκτυο) και αφετέρου με μετακινούμενους οπαδούς από το πέταλο του γηπέδου της θύρας 7.
Αποτέλεσμα ήταν να εκδιωχθούν ή να μην προλάβουν να εισέλθουν και να παρακολουθήσουν τον αγώνα κάτοχοι εισιτηρίων της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Το αποτέλεσμα του αγώνα '"βοήθησε'" και δεν υπήρχαν σοβαρά επεισόδια ή τραυματισμοί μετά τον αγώνα. Υπήρξαν μόνο υλικές ζημιές, όπως αναφέρονται ανωτέρω».
Στο ίδιο ρεπορτάζ τονίζεται πως ο ΠΑΟΚ δεν κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών, όπως συνέβη στην περίπτωση του Ολυμπιακού για τα επεισόδια στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Και αυτό διότι οι «Ερυθρόλευκοι» είχαν κατηγορηθεί βάσει του άρθρου 15 παρ. 4 του Πειθαρχικού Κώδικα.