Το παρασκήνιο της πρόσκλησης Λεωνίδη στην κηδεία του Σουλεϊμάνογλου

Μια συνέντευξη του Βαλέριου Λεωνίδη στην Τουρκική Milliyet ήταν αρκετή για να κινηθεί ο πολιτικός μηχανισμός στην γειτονική χώρα προκειμένου ο Έλληνας Ολυμπιονίκης να δώσει το παρών στην κηδεία του Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο δημοσιογράφος της τουρκικής εφημερίδας Καντίρ Ονούρ Ντιντσέρ τηλεφώνησε στον Λεωνίδη προκειμένου να μιλήσει για τον φίλο του και μεγάλο αντίπαλο του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου.
Ο Λεωνίδης ρωτήθηκε εάν θα παραστεί στην κηδεία του θρύλου της παγκόσμιας άρσης βαρών, ωστόσο με περίσσια ειλικρίνεια ο Έλληνας αρσιβαρίστας απάντησε πως τα οικονομικά του δεν είναι πολύ καλά, αλλά θα επιθυμούσε να πει το τελευταίο αντίο στον Σουλεϊμάνογλου.
Η συνέντευξη με το που είδε το φως της δημοσιότητας βρήκε άμεσα απήχηση στην πολιτική ηγεσία της Τουρκίας. Ο υπουργός αθλητισμού, Οσμάν Μπακ ενημερώθηκε για το περιεχόμενο των δηλώσεων του Λεωνίδη και έδωσε εντολή να προσκληθεί άμεσα από την τουρκική κυβέρνηση ως επίσημο πρόσωπο. Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής ανταποκρίθηκε ταξιδεύοντας το πρωί της Κυριακής στην Κωνσταντινούπολη.
ΠΗΓΗ: gazzetta.gr