Σύζυγος Γκέραρντ στο protothema.gr: «Ο Ευγένιος περίμενε τον αγώνα σαν το μεγαλύτερο γεγονός της ζωής του»

Περιγράφει τα συναισθήματα του Ολλανδού προπονητή πριν τον μεγάλο αγώνα στο Γεντί Κουλέ ενώ μιλάει ανοιχτά για τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει
Συγκινημένη αλλά και δικαιωμένη για την αναγνώριση του κόσμου στον αγαπημένο της σύζυγο και μακροβιότερο προπονητή της Ελλάδας δηλώνει η κυρία Κατερίνα Γκέραρντ.
Μιλώντας στο protothema.gr περιγράφει τα συναισθήματα του Ολλανδού προπονητή πριν τον μεγάλο αγώνα στο Γεντί Κουλέ ενώ μιλάει ανοιχτά για τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.
«Αυτό που έγινε ήταν μια δικαίωση για τον Γκέραρντ και τους ανθρώπους που τον αγάπησαν. Από την στιγμή που έμαθε για τον αγώνα προς τιμήν του το περίμενε σαν το μεγαλύτερο γεγονός στη ζωή του. Κάποια στιγμή μου εξέφρασε τον φόβο του, μήπως τύχει κάτι και δεν μπορέσει να το ζήσει, να πάει στο γήπεδο. Τον διαβεβαίωσα πως ότι και να γίνει θα είναι μέσα στο γήπεδο. Βοήθησε ο Θεός, ο καιρός, τα πάντα γιατί έπρεπε να το ζήσει. Όπως και όλοι αυτοί που το οργάνωσαν, που έτρεξαν και όσοι ήταν εκεί. Εγώ το θεωρώ ευλογία. Ήταν μοναδικό, απερίγραπτο. Μια ξεχωριστή βραδιά για έναν ξεχωριστό άνθρωπο. Το βίωσε άσχετα αν δεν μπορούσε να μιλήσει και να το πει. Εγώ που τον ακούω επειδή μιλάει ψιθυριστά  μου είπε ότι είναι πολύ ευτυχισμένος. Όλος ο κόσμος έκλαιγε. Ίσως κάποιοι να αναρωτήθηκαν αν έπρεπε να πάει στο γήπεδο και να τον δει ο κόσμος αλλά εγώ νομίζω ότι το άξιζε αυτό. Αυτός είναι ο Ευγένιος Γκέραρντ, η ζωή του, η ιστορία του», αναφέρει στο protothema.gr.
Το ζευγάρι είναι μαζί από το 1995 στα εύκολα και στα δύσκολα.  Οι δυο τους ζούνε στο χωριό Ελιά λίγο έξω από την πολύβουη πόλη του Ηρακλείου, όπου διατηρούν ένα γυμναστήριο. Επέλεξαν το χωριό για το καλό κλίμα, το παραδοσιακό φαγητό και τους καλούς ανθρώπους. Τα τελευταία χρόνια δυστυχώς η ζωή τους έχει αλλάξει λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που ταλαιπωρούν τον κ. Γκέραρντ. «Τα προβλήματα υγείας ξεκίνησαν τα Χριστούγεννα του 2005. Διαπίστωσα ότι ο Ευγένιος δεν μπορούσε να μιλήσει καλά. Φοβηθήκαμε για εγκεφαλικό επεισόδιο αλλά τελικά η διάγνωση έδειξε ένα σπάνιο αυτοάνοσο νόσημα που έχει προσβάλλει το κεντρικό νευρικό σύστημα κι έχει παραλύσει», λέει η κυρία Γκέραρντ.
Η σύζυγος του πρώην προπονητή θέλησε να κάνει μια αναφορά και στους ανθρώπους που τον πολέμησαν στα χρόνια της αναγνώρισης και της δόξας. «Ο Ευγένιος έχει βοηθήσει πολύ κόσμο. Υπήρχε όμως μια περίοδος που αδικήθηκε πολύ. Κάποιοι εκφράστηκαν με αρνητικά σχόλια για αυτόν ειδικά στα χρόνια της δόξας του. Για αυτό σας είπα ότι με τον αγώνα δικαιώθηκε. Και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Ηλία Πουρσανίδη που οργάνωσε αυτή τη γιορτή», προσθέτει.