Πέθανε ο Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου

Θρήνος για τον Παγκόσμιο αθλητισμό μετά την είδηση του θανάτου του Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου. Ο "Ηρακλής τσέπης", ο οποίος νοσηλευόταν και πάλι σε κρίσιμη κατάσταση της τελευταίες ημέρες, δεν άντεξε τελικά και έφυγε από τη ζωη μόλις σε ηλικία 50 ετών.
Λίγες ημέρες μετά τη μεταμόσχευση ήπατος στην οποία είχε υποβληθεί, ο Σουλεϊμάνογλου παρουσίασε και πάλι προβλήματα υγείας, τα οποία αυτή την φορά αποδείχτηκαν ανίκητα.
Ο σπουδαίος βετεράνος αρσιβαρίστας παρουσίασε έντονη ενδοκρανιακή υπέρταση, με συνέπεια να εισαχθεί στο νοσοκομείο στις 11 Νοεμβρίου. Αν και αναζητήθηκαν άλλες λύσεις, τελικά οι γιατροί κατέληξαν σε χειρουργική επέμβαση, προκειμένου να βελτιωθεί η κατάστασή του και να κρατηθεί στη ζωή. Δυστυχώς, ο οργανισμός του ήταν εξασθενημένος και δεν άντεξε...
Ο 50χρονος, γεννημένος στη Βουλγαρία, αλλά πολιτογραφημένος Τούρκος, θεωρείται ο κορυφαίος αρσιβαρίστας στην κατηγορία του, έχοντας κατακτήσει τρία χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, επτά χρυσά σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα και δύο σε Ευρωπαϊκό με τις δύο χώρες που εκπροσώπησε.
Ήταν μόλις 15 ετών όταν έσπασε το πρώτο του παγκόσμιο ρεκόρ, για να ακολουθήσουν άλλα 45 (!). Ο Σουλεϊμάνογλου ανακηρύχθηκε αρσιβαρίστας της χρονιάς το 1984, το 1985 και το 1986, ενώ το '88 στη Σεούλ, το '92 στη Βαρκελώνη και το '96 στην Ατλάντα πήρε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ο "Ηρακλής τσέπης", όπως ήταν το παρατσούκλι του, αντιμετώπιζε χρόνια πρόβλημα με το συκώτι του, λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. Οι θρυλικές του μάχες του με τον Βαλέριο Λεωνίδη στην Ατλάντα παραμένουν αξέχαστες. Τεράστιος αθλητής, μοναδικός, ένας από τους καλύτερους όλων των Εποχών.
Αιωνία του η μνήμη...
ΠΗΓΗ: sport24.gr