ΟΑΚΑ: Τα στατιστικά βγάζουν ότι είναι η κατάλληλη έδρα για την Εθνική!

Το Campion.gr με την βοήθεια του E-Magazino.gr και του Soccerbase.gr, σας παρουσιάζει την ιδανική έδρα για την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου για τα προκριματικά του Euro 2020, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ανά γήπεδο!
Η έρευνα περιλαμβάνει τις 29 έδρες που έχει χρησιμοποιήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σε προκριματικές φάσεις Παγκοσμίου και Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, σε Βαλκανικό και Μεσογειακό Κύπελλο. Μπάλα βέβαια, δεν παίζουν οι αριθμοί αλλά οι ποδοσφαιριστές.

And the winner is…

Ιδανική έδρα, από πλευράς αποτελεσμάτων, προκειμένου η «Γαλανόλευκη» έπειτα από δύο απουσίες, από το Euro 2016 και από το Μουντιάλ 2018, να επιστρέψει σε μεγάλες διοργανώσεις, είναι το Ολυμπιακό Στάδιο.
Στο ΟΑΚΑ η Εθνική έχει ποσοστό 63.64% σε νίκες (21 σε 33 επίσημα παιχνίδια), στα παιχνίδια που έχει δώσει εκεί για προκριματική φάση Μουντιάλ ή Euro. Στο Μαρούσι μάλιστα, είχε παίξει παιχνίδια τόσο για τα προκριματικά του Μουντιάλ 1994 όπου η πορεία της πάντως, στα τελικά δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, αλλά κυρίως για το Euro 2008 και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 όπου είχε πάρει το εισιτήριο για την τελική φάση.
Από τα 33 παιχνίδια τα 17 είναι για προκριματική φάση Μουντιάλ με απολογισμό 9 νίκες, 5 ισοπαλίες και μόλις 3 ήττες: από Αγγλία και Γερμανία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2002, με 2-0 και 4-2 αντίστοιχα και από την Πολωνία, το μακρινό 1985 για το Μουντιάλ της επόμενης χρονιάς. Σε προκριματικές φάσεις Euro, η Εθνική έχει δώσει 16 παιχνίδια ως γηπεδούχος στο ΟΑΚΑ και μετράει 12 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες. Αλλος ένας θετικός οιωνός.
Το μεγάλο μειονέκτημα για το αχανές Ολυμπιακό Στάδιο είναι ότι δεν αποτελεί την παραδοσιακή, δυνατή και «καυτή» έδρα για μία ποδοσφαιρική ομάδα. Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσει την Εθνική.
Από τα υπόλοιπα γήπεδα που έχει χρησιμοποιήσει κατά καιρούς, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, στο «νέο» γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» όπου έπαιζε μέχρι πρόσφατα, έχει 18 νίκες σε 32 παιχνίδια (ποσοστό 56.25%) και στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαϊδης» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας 50% σε επιτυχίες (18 νίκες σε 36 αγώνες). Με ποσοστό 45.45% (5 νίκες σε 11 παιχνίδια) ακολουθεί το Καυτανζόγλειο Στάδιο και με 35.71% το παλιό Στάδιο Καραϊσκάκη (5 νίκες σε 14 αγώνες).
Ο διαχωρισμός παλιού και νέου στο Καραϊσκάκη γίνεται με έτος το 2004 και την κατασκευή του καινούριου γηπέδου.
Το γήπεδο της Λεωφόρου ήταν η έδρα της Εθνικής στα προκριματικά του Euro 2004, στην τελική φάση του οποίου η «Γαλανόλευκη» είχε γράψει Ιστορία κατακτώντας το τρόπαιο, στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

Τα γήπεδα της Εθνικής ποδοσφαιρου σε επίσημα παιχνίδια:


36 αγώνες: Γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης»
33 αγώνες: Ολυμπιακό Στάδιο
32 αγώνες: Γήπεδο Καραϊσκάκη (νέο)
14 αγώνες: Στάδιο Καραϊσκάκη (παλιό)
11 αγώνες: Καυτανζόγλειο Στάδιο
3 αγώνες: Παγκρήτιο Στάδιο, Γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης»
2 αγώνες: Γήπεδο «Θόδωρος Βαρδινογιάννης»
1 αγώνας: Γήπεδο Τούμπας, Δημοτικό Ρόδου

Όλοι οι αγώνες της Εθνικής ανά γήπεδο, επίσημοι και φιλικοί!

ΓΗΠΕΔΟ ΑΓΩΝΕΣ
Γεώργιος Καραϊσκάκης 70
Σπύρος Λούης Ολυμπιακό Στάδιο 60
Απόστολος Νικολαΐδης 58
Καυτανζόγλειο 18
Νίκος Γκούμας 9
Θεόδωρος Βαρδινογιάννης 5
Παγκρήτιο Στάδιο 5
Κλεάνθης Βικελίδης 5
Οι Ζωσιμάδες 4
Τούμπα 4
Ανθή Καραγιάννη 3
Μεσσηνιακού ΓΣ 3
Διαγόρας 3
Αλκαζάρ 2
Ξάνθης 2
Παναχαϊκής 2
Παμπελοποννησιακό Στάδιο 2
Καισαριανής 1
Βόλου 1
Κιλκίς 1
Κοζάνης 1
Φώτης Κοσμάς Αλεξανδρούπολης 1
Περιβολίων 1
Χαλκίδας 1
Πανθεσσαλικό Στάδιο 1
ΑΕΛ Αρίνα 1
Ριζούπολης 1
Τρικάλων 1