Ο Ντελ Πιέρο το Καλύτερο Γκολ στην Ιστορία της Γιουβέντους!

Την 1η Νοεμβρίου η Γιουβέντους συμπλήρωσε 120 χρόνια Ιστορίας και οι φίλοι της ψήφισαν το καλύτερο γκολ που έβαλε η ομάδα τους όλα αυτά τα χρόνια.
Το μαγικό βολέ με το εξωτερικό του Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο απέναντι στη Φιορεντίνα τον Δεκέμβριο του 1994, ψηφίστηκε από τους φιλάθλους ως το καλύτερο στην Ιστορία του συλλόγου.
Οι "Βιόλα" ήταν μπροστά στο σκορ με 0-2 από το 1ο ημίχρονο μέσα στο "Ντέλε Άλπι". Η Γιουβέντους βρισκόταν σε σαφή φάση ανάκαμψης με τον Μαρτσέλο Λίπι στο "τιμόνι" και ο τεράστιος Τζιανλούκα Βιάλι ισοφάρισε, με δύο τέρματα στο 74' και στο 77'.
Αυτός όμως που έκανε την διαφορά ήταν ο 20χρονος τότε Ντελ Πιέρο, ο οποίος υποδέχθηκε μία σέντρα από αριστερά του Αλεσάντρο Ορλάντι και ανάμεσα από δύο αμυντικούς στην περιοχή, έπιασε ένα βολέ με το εξωτερικό του δεξιού ποδιού του και "κρέμασε" τον Φραντζέσκο Τόλντο, κάνοντας το 3-2. Λίγους μήνες αργότερα, ο "Πιντουρίκιο" πανηγύρισε το πρώτο Σκουντέτο της καριέρας του και την επόμενη χρονιά το Τσάμπιονς Λιγκ.
Το μήνυμα του Ντελ Πιέρο:

"Γεια σε όλους. Χαίρομαι που σας απευθύνω αυτό το video για να σας ευχαριστήσω όλους, που ψηφίσατε το γκολ μου απέναντι στη Φιορεντίνα ως το καλύτερο γκολ στην 120χρονη Ιστορία της Γιουβέντους. Τι να πω; Είμαι πολύ χαρούμενος που σημείωσα εκείνο το τέρμα και πολύ περήφανος με το αποτέλεσμα αυτής της ψηφοφορίας. Δράττομαι της ευκαιρίας να σας δώσω μια αγκαλιά και φυσικά 'Ζήτω η Γιούβε'".
Απολαύστε το: