Και τυπικά εκτός Μουντιάλ η Εθνική

Αποκλείστηκε η Εθνική Ελλάδος και τυπικά από την τελική φάση του Μουντιάλ 2018, (ουσιαστικά είχε αποκλειστεί με την συντριβή στο Ζάγκρεμπ) καθώς έμεινε στο 0-0 με την Κροατία στη ρεβάνς του «Γ. Καραϊσκάκης».
Ο Μίκαελ Σκίμπε μετά την κατακραυγή από το πρώτο ματς και τους παίκτες των 11 λεπτών συμμετοχής με τις ομάδες τους, άλλαξε έστω και τώρα κατά τα 6/11 την ενδεκάδα αλλά το... πουλάκι είχε πετάξει.
Η πρώτη τελική για την Εθνική καταγράφηκε στο 13ο λεπτό, όταν ο Μπακασέτας δοκίμασε το πόδι του από περίπου 30 μέτρα και έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι του Σούμπασιτς. Τέσσερα λεπτά αργότερα η μπάλα στρώθηκε στον Παπασταθόπουλο έξω από την περιοχή, αλλά το σουτ του πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.
Από την πλευρά τους, οι παίκτες του Ντάλιτς «ξεμύτισαν» για πρώτη φορά στο 28', όταν το σουτ του Πέρισιτς δεν βρήκε στόχο, αλλά στο 43' η Εθνική στάθηκε τυχερή, καθώς το σουτ του ίδιου παίκτη βρήκε το αριστερό δοκάρι του Καρνέζη.
Στο 58' ο Μήτρογλου ρόλαρε στο σώμα του Λόβρεν και σούταρε ελάχιστα άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Σκίμπε άλλαξε τους δύο ακραίους επιθετικούς (Χριστοδουλόπουλο, Μπακασέτα) με Φορτούνη και Γιαννιώτα, αλλά το 0-0 έμεινε ως το τέλος.