Η Γαλατάσαράι ευχήθηκε στον Μπουλέντ Κορκμάζ

Γράφει από την Κωνσταντινούπολη ο Mustafa Bora Kargin
Τις ευχές της για τα γενέθλιά του έστειλε η Γαλατάσαράι στον Μπουλέντ Κορκμάζ μέσω των social media. Ο βετεράνος αμυντικός και θρύλος της ομάδας της Κωνσταντινούπολης και βασικό μέλος της "χρυσής" ομάδας που το 2000 κατέκτησε το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, έκλεισε χθες τα 49 και η "Τσιμ Μπομ" δεν παρέλειψε να του εκφράσει τις ευχές της.
Ο Κορκμάζ είναι αυτό που λέμε "one club man", καθώς ολόκληρη την καριέρα του την πέρασε στην Γαλατάσαράι. Από το 1986 που υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο, όταν και αρνήθηκε την πρόταση της Λεβερκούζεν, μέχρι το 2005 που σταμάτησε.
Ξεκίνησε από την ηλικία των 11 στις ακαδημίες της Γαλατάσαράι ως τερματοφύλακας, μετά συνέχισε ως αμυντικός μέσος και εν τέλει όταν έγινε επαγγελματίας διέπρεψε ως σέντερ μπακ. Κατέκτησε συνολικά 29 τίτλους στην τεράστια καριέρα του με κυριότερους το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ το 2000, 8 Πρωταθλήματα Τουρκίας και 6 Κύπελλα Τουρκίας.
Επίσης με την Γαλατάσαράι έφτασε τη σεζόν 1988-1989 στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, ενώ με την Εθνική Τουρκίας κατέκτησε την 3η θέση τόσο στο Μουντιάλ του 2002, αλλά και στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 2003.