Τον ξέρεις τον Ανέστη;

Οι απαντήσεις του... πυροσβέστη, ο μάγκας Χιμένεθ και η επιπλέον λύση στο rotation.

Του Χρήστου Κωνσταντινίδη από το Sportdog.gr

* Η αναμέτρηση της ΑΕΚ στο Μιλάνο είχε έναν και μοναδικό πρωταγωνιστή, αυτόν που κατηγορήθηκε, επειδή έφαγε όρθιος ένα άπιαστο φάουλ στην Ξάνθη, αυτόν που κάλεσε ο δικός μας, ο Τιμολέων Κουκούτσης, να γίνει... πυροσβέστης, ξεσηκώνοντας αντιδράσεις με τις φωτοσοπιές του. Αναφερόμαστε φυσικά, στον Γιάννη Ανέστη, έναν τερματοφύλακα που δίνει άμεσες απαντήσεις σε όποιον τον κατακρίνει.

* Γιατί αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο 26χρονος γκολκίπερ διέψευσε τους επικριτές του. Αν θυμάστε καλά και πέρσι (με Μοράις) είχε θέματα και πρόπερσι με Πογιέτ. Στο τέλος των σεζόν όμως η ΑΕΚ εμπιστευόταν πάντα αυτόν. Γιατί έβαζε το κεφάλι κάτω, άκουγε την κριτική, δούλευε και επέστρεφε καλύτερος.

* Στο Σαν Σίρο όλοι οι Ενωσίτες του έβγαλαν το καπέλο για τις επεμβάσεις του. Σίγουρα όμως θα του έδιναν και κάποιες συμβουλές για τις εξόδους του. Μέχρι να λύσει το πρόβλημα που έχει σε αυτόν τον τομέα.

* Στα του παιχνιδιού, εννοείται, ότι οι Ενωσίτες χαμογελούν με την εμφάνιση της ομάδας τους κόντρα στη Μίλαν. Ήταν σοβαρή, στιβαρή, δεν κλείστηκε, έβγαλε ευκαιρίες κυρίως στο πρώτο μέρος, κάτι που πρέπει να της αναγνωριστεί. Οι οπαδοί δεν θα πανηγύριζαν ποτέ με μία ισοπαλία, γιατί δεν είναι στο dna τους, να συμπεριφέρονται έτσι, σε αντίθεση με άλλους που πανηγυρίζουν ήττες, απλά και μόνο επειδή δεν έφαγαν πολλά. Σημεία των καιρών είναι και αυτά.

* Παρατηρήθηκε, ότι στο Σαν Σίρο στις ευκαιρίες της ΑΕΚ είχαν μεγαλύτερη συμμετοχή από τους επιθετικούς οι μέσοι. Ο Σιμόες απείλησε στο 30', ο Γιόχανσον στο 42'.

* Αυτό εμένα θα με προβλημάτιζε. Δεν είναι δυνατόν επιθετικοί όπως ο Λιβάγια, ο Λάζαρος και ο Αραούχο να μην είναι απειλητικοί για τις αντίπαλες άμυνες.

* Προβληματίζομαι περισσότερο όμως με τον Μάνταλο που είναι μεγάλος ως παίκτης, αυτό που τον χαλάει όμως είναι τα τελειώματά του. Δύο φορές βρέθηκε σε θέση βολής και τις δύο άργησε να εκτελέσει. Και πήγε η ευκαιρία στράφι.

* Ναι, σε αυτό το ματς μπορούμε να αποκαλέσουμε ως μάγκα τον Χιμένεθ! Έβγαλε λαγούς από το καπέλο του. Ο Μπακάκης ήταν αποκάλυψη ως στόπερ, σε μία θέση που σπάνια θα αγωνιστεί ξανά, αλλά αν κληθεί, θα φέρει εις πέρας την αποστολή του.

* Οι Ενωσίτες θα χαίρονταν περισσότερο με την εμφάνιση του Τζανετόπουλου, ένα παιδί που έχει ακολουθήσει όλη την πορεία της ΑΕΚ από τη Γ' Εθνική μέχρι σήμερα. Έδειξε το ταλέντο του στη Β' Εθνική, παραγκωνίστηκε τα δύο πρώτα χρόνια της Super league, με την εμφάνισή του όμως κόντρα στη Μίλαν τα έδειξε και αυτός στον Χιμένεθ, ο οποίος πλέον έχει μία ακόμα λύση για το rotation.

* Μπράβο στην ΑΕΚ για την εμφάνιση. Συγχαρητήρια στον κόσμο της για την παρουσία. Η πρόκριση όμως δεν έχει τελειώσει. Το διπλό της Ριέκα στη Βιέννη δείχνει, ότι θα γίνει μάχη στον δεύτερο γύρο της φάσης των ομίλων.