Πωλείται η Νιουκάσλ

Προς πώληση είναι και επίσημα η Νιουκάσλ Γιουνάιτεντ σύμφωνα με ανακοίνωση που ανήρτησε η ιδιοκτήτρια εταιρεία, η St James Holdings Ltd, στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου. Αναλυτικά:

«Ως αποτέλεσμα υψηλής πίεσης των φημών του Τύπου αναφορικά με το μέλλον της Νιουκάσλ, ο ιδιοκτήτης του, η St James Holdings Ltd θέλει να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της.
Ως ένας από τους παλαιότερους και με μεγάλη βάση οπαδών ποδοσφαιρικός σύλλογος, και προς όφελος του κόσμου του τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και παγκοσμίως, η Νιουκάσλ χρειάζεται μια ξεκάθαρη πορεία και ένα μονοπάτι σε ένα λαμπρό και επιτυχημένο μέλλον.
Για να δώσουμε στον σύλλογο την καλύτερη δυνατή ευκαιρία να εξασφαλίσει τις απαραίτητες κινήσεις και επενδύσεις ώστε να ανέβει επίπεδο, σε μια σημαντική περίοδο της ιστορίας, η νυν διοίκηση αποφάσισε πως είναι προς όφελος της Νιουκάσλ και των οπαδών της να γίνει ο σύλλογος διαθέσιμος προς πώληση.
Για να δώσουμε στον νέο ιδιοκτήτη την ευελιξία να κάνει μια ουσιαστική επένδυση στον σύλλογο, συμπεριλαμβανομένης της ομάδας, η διαδικασία πώλησης θα δώσει στις ενδιαφερόμενες πλευρές την ευκαιρία να αναβληθούν σημαντικές πληρωμές (σ.σ μισθοδοσίες κλπ).
Θα ξεκινήσει διαδικασία να βρεθεί νέα διοίκηση για τον σύλλογο που θα είναι ικανή να προβεί στην σημαντική επένδυση και θα καταβάλει την απαιτούμενη αφοσίωση στη Νιουκάσλ ώστε να πετύχει τις φιλοδοξίες της».