ΠΑΣ Γιάννινα, η ομάδα που εμπιστεύεται περισσότερο τους ποδοσφαιριστές της!

"Γιάννενα πρώτα στ' άρματα. στα γρόσια και στα γράμματα" λέει η λαϊκή φράση. Αλλά όχι μόνο σε αυτά.
Σύμφωνα με μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη που εκπόνησε το CIES (Διεθνές Ινστιτούτο Στατιστικής στο Ποδόσφαιρο, υπό την εποπτεία της ΦΙΦΑ), η ελληνική ομάδα η οποία διατηρεί περισσότερο καιρό τους ποδοσφαιριστές στο δυναμικό της είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα. Μέσος όρος 2.85 χρόνια.
Το CIES Football Observatory ασχολήθηκε με 31 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, υπολόγισε πόσα χρόνια παραμένουν στην ίδια ομάδα κατά μέσο όρο οι ποδοσφαιριστές κι έβγαλε δεύτερη στην Ελλάδα την Ξάνθη, με μέσο όρο 2.66 χρόνια. Σε αντιδιαστολή με τον ΠΑΣ, ο εγχώριος σύλλογος που αλλάζει τους παίκτες συχνότερα από οποιονδήποτε άλλον είναι η Λαμία με μ.ο. παραμονής των ποδοσφαιριστών 0.55 έτη. Χονδρικά μισός χρόνος.
Φανταστείτε την εκτόξευση του ΠΑΣ αν έμπαιναν στην "εξίσωση" και οι προπονητές, μιας και η ομάδα των Ιωαννίνων έχει τον Γιάννη Πετράκη στον πάγκο της από τις 28 Ιανουαρίου 2014. Ο πιο πιστός παίκτης του είναι φυσικά ο Αλέξης Μιχαήλ, που έγινε επαγγελματίας τον Ιανουάριο του 2007 και με εξαίρεση το πρώτο εξάμηνο και τη σεζόν 2009-2010 που δόθηκε δανεικός σε Λαμία και Πανσερραϊκό αντίστοιχα, φοράει αποκλειστικά τη φανέλα με τον Ταύρο στο στήθος. Ο ΠΑΣ έχει κι άλλους παίκτες που παίζουν με τα χρώματά του περισσότερο από τα 2.85 έτη. Ο Θέμης Τζημόπουλος αγωνίζεται στον "Άγιαξ της Ηπείρου" από τον Ιούλιο του 2010, ο Ευριπίδης Γιάκος ανήκει αδιαλείπτως από το 2011, ο Θοδωρής Μπέριος είναι στους "Ζωσιμάδες" από το καλοκαίρι του 2012, ο Τόλης Σκόνδρας από το 2013 και ο Φόνσι Ναδάλες έχει συμπληρώσει τρία χρόνια.
ΠΗΓΗ: CIES Football Observatory, Sportday