Βετεράνοι Παρί ΣΖ για Νεϊμάρ: "Ποιός νομίζει ότι είναι; Ο Μέσι;"

Γράφει ο Νίκος Περπερίδης
Μετά την μεταγραφή Neymar και λόγω FFP, o πρόεδρος της PSG, Nasser Al Khelaifi έθεσε προς πώληση Di Maria, Pastore, Matuidi, Moura, Draxler, Ben Arfa, Aurier και Thiago Silva. Για την απόφαση αυτή ενημερώθηκαν και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές. Οι παίκτες θεώρησαν προσβλητική αυτή την εξέλιξη και ο Matuidi αποφάσισε πως θα έφευγε σε κάθε περίπτωση.
Η άφιξη του Neymar και η στάση του στις προπονήσεις της ομάδας έκαναν την κατάσταση χειρότερη. Οι βετεράνοι της PSG θεώρησαν ότι ο Neymar συμπεριφέρεται σαν να έχει ήδη κερδίσει τα πάντα με την ομάδα. Χαρακτηριστική (έως αστεία) ήταν η ατάκα ορισμένων μετά τις πρώτες τους κοινές προπονήσεις: "Μα ποιος νομίζει ότι είναι; O Messi;;"
Οι δύο παίκτες που βγήκαν μπροστά, δεν ανήκαν στο γκρουπ που ο Khelaifi είχε ενημερώσει πως θα διώξει. Πρόκειται για τους Cavani και Marquinhos. Αυτοί ανέλαβαν να μεταφέρουν και στο τεχνικό επιτελείο την δυσαρέσκειά τους τόσο για την απόφαση του προέδρου, όσο και για την στάση του Neymar, κάτι που ο προπονητής Unai Emery είχε ήδη καταλάβει γι' αυτό και ζήτησε από τον Khelaifi να μην προχωρήσει στην πώληση του Di Maria, εφόσον αυτή δεν θα έλυνε το ζήτημα του FFP. Όπως κι έγινε.
Οι παίκτες οργίστηκαν που έβλεπαν συναδέλφους τους έτοιμους να αποχωρήσουν λόγω της άφιξης του Neymar ενώ εκείνος συμπεριφερόταν από την πρώτη ημέρα σαν να ήταν ο παλιότερος των αποδυτηρίων. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη κι οι Βραζιλιάνοι της PSG στάθηκαν απέναντι του, εκτός του Dani Alves.
Στα αποδυτήρια Thiago Silva και Motta του εξήγησαν ότι στην ομάδα υπάρχουν ήδη σπουδαίοι παίκτες και ο Cavani του τόνισε ότι θα πρέπει να σέβεται τους βετεράνους. Η αντίδραση του Neymar κυμάνθηκε μεταξύ αδιαφορίας και απάθειας.
Φτάνουμε λοιπόν στην υπόθεση της εκτέλεσης των πέναλτι. Ο Khelaifi υποσχέθηκε στον Cavani πως θα του καταβάλει προκαταβολικά το πριμ που αντιστοιχεί στον 1ο σκόρερ του πρωταθλήματος (ανεξάρτητα αν θα είναι αυτός) για να κάνει πίσω και να παραχωρήσει τις εκτελέσεις στον Neymar.
O Cavani απάντησε πως: "ok αν θες δώσε μου το πριμ, αλλά είμαι 4 χρόνια εδώ, είμαι ο τρίτος αρχηγός της ομάδα και ξέρεις; Τα πέναλτι θα τα εκτελώ εγώ".
Ταυτόχρονα ο Khelaifi προσπάθησε να πείσει τον Neymar ότι η κλάση του είναι τέτοια που δεν χρειάζεται να εκτελεί τα πέναλτι, αλλά πάλι έπεσε σε τοίχο.
Έτσι όταν ο Neymar γύρισε στο Παρίσι την περασμένη εβδομάδα μετά την βόλτα του στο Λονδίνο και έμαθε ότι ο Cavani θα συνεχίσει να είναι ο penalty taker, τα πήρε στο κρανίο και δήλωσε τραυματίας, μόλις την περασμένη Παρασκευή, μένοντας έξω από τον αγώνα της PSG με την Montpellier.
Όλα αυτά, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Diego Torres, δημοσιογράφου της El Pais, γνωστού και από παλαιότερα, όταν είχε μπει στο μάτι του Florentino Perez μετά από τις αποκαλύψεις του για το τι συνέβαινε στα αποδυτήρια της Μαδρίτης επί Mourinho.
Όση διαλλακτικότητα και σύνεση έδειξε (τουλάχιστον τον πρώτο καιρό) στην Barcelona, τόσο εγωιστικά μοιάζει να φέρεται τώρα ο Βραζιλιάνος superstar. Ήταν το μέγεθος της Barcelona που δεν επέτρεπε τέτοιες συμπεριφορές; Η ικανότητα του συλλόγου να διαχειρίζεται με διαφορετικό τρόπο παρόμοιες καταστάσεις; Η παρουσία του Messi που με την απλότητά του δεν αφήνει περιθώρια σε άλλους να ξεφεύγουν; Ίσως να είναι όλα αυτά μαζί και ακόμη περισσότερα. Σε κάθε περίπτωση, με καθαρά ποδοσφαιρική σκέψη, θα είναι κρίμα να γίνει και ο Neymar ένας νέος Ronaldinho και να βυθιστεί στη δύνη απολαύσεων που θα του στερήσουν την βασικότερη όλων: Την χαρά του να παίζει όμορφο ποδόσφαιρο.