Τι χρειάζεται η Εθνική για να πάει στα μπαράζ

"Αντίο" στην απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ του 2018 είπε η Εθνική μας, μετά την χθεσινή εντός έδρας ήττα από το Βέλγιο. Πλέον θα διεκδικήσει τη 2η θέση του ομίλου η οποία οδηγεί στα μπαράζ, με βασική αντίπαλο την Βοσνία. Η Βοσνία, η οποία βρίσκεται έναν βαθμό πάνω από την Ελλάδα, αλλά και +5 γκολ, με 2 αγώνες να απομένουν.
Οι Βόσνιοι υποδέχονται στις 7 Οκτωβρίου το Βέλγιο, ενώ τρεις ημέρες αργότερα ταξιδεύουν στην Εσθονία. Από την άλλη, η Εθνική μας δοκιμάζεται στην Κύπρο και ολοκληρώνει τους αγώνες της στο "Καραϊσκάκης" με το Γιβραλτάρ.
Έτσι, η Εθνική χρειάζεται τουλάχιστον μία ισοπαλία των Βόσνιων και δύο δικές της νίκες, προκειμένου να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση. Σε περίπτωση που φέρει ισοπαλία στην Κύπρο, τότε θα χρειαστεί οπωσδήποτε μία ήττα των Βόσνιων. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι πολύ πιθανό να προκύψει ισοβαθμία μεταξύ τους και όλα θα κριθούν στη διαφορά τερμάτων, κάτι που σημαίνει πως θα χρειαστούν πολλά γκολ για την Εθνική την τελευταία αγωνιστική με το Γιβραλτάρ.
Μην ξεχνάμε βέβαια, πως στο παιχνίδι της πρόκρισης, έστω και με λίγες ελπίδες, παραμένει και η Κύπρος, που σίγουρα δεν θα παρουσιαστεί αδιάφορη στις 7 Οκτωβρίου.