Σε ποιό πρωτάθλημα θα συμμετέχει η Μπαρσελόνα αν ανεξαρτητοποιηθεί η Καταλωνία;

Την Κυριακή στην Καταλωνία διεξάγεται δημοψήφισμα για να αποφασίσουν οι ίδιοι οι Καταλανοί εάν θέλουν να συνεχίσουν να αποτελούν κομμάτι της Ισπανίας ή να ιδρύσουν ανεξάρτητο κράτος. Εάν από τα ερωτήματα που προκύπτουν στον αθλητικό τομέα, είναι εάν η Μπαρσελόνα και οι υπόλοιπες ομάδες της Πριμέρα Ντιβιζιόν (Εσπανιόλ και Χιρόνα) σε ποιό πρωτάθλημα θα συμμετέχουν. Η ίδια η κυβέρνηση της Ισπανίας έχει κάνει γνωστό πως η Μπαρσελόνα δεν θα έχει το δικαίωμα συμμετοχής στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και θα πρέπει να αγωνιστεί σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα. Στα γειτονικά πρωταθλήματα της Γαλλίας και της Ιταλίας, στην Αγγλία ή κάπου αλλού.
Από την άλλη, ο Ζεράρ Φιγκέρας, υπουργός αθλητισμού της Καταλωνίας δήλωσε: "Σε περίπτωση ανεξαρτησίας, οι ομάδες της Καταλωνίας που συμμετέχουν στη Λα Λίγκα, Μπαρσελόνα, Εσπανιόλ και Χιρόνα, θα πρέπει να αποφασίσουν που θέλουν να αγωνίζονται. Στο Ισπανικό πρωτάθλημα, στην Ιταλία, τη Γαλλία ή την Πρέμιερ Λιγκ. Στα εθνικά πρωταθλήματα της Ισπανίας υπάρχουν ομάδες από άλλα κράτη, πχ από την Ανδόρα, που παίρνουν μέρος κανονικά. Το ίδιο συμβαίνει και στη Γαλλία με την Μονακό που ανήκει στο Πριγκιπάτο και στην Αγγλία με ομάδες της Ουαλίας όπως η Κάρντιφ (Και στο NBA με ομάδες του Καναδά συμπληρώνουμε εμείς). Δεν νομίζω ότι η ΟΥΕΦΑ θα έχει κάποια διαφωνία".
Ο πρόεδρος της Ισπανικής Λίγκας, Χαβιέ Τεμπάς είπε σχετικά: "Στον αθλητισμό δεν υπάρχει α λα καρτ συμμετοχή και τα πράγματα πρέπει να είναι ξεκάθαρα. Δεν είναι εύκολο να φτάσουμε σε συμφωνία για το που θα συμμετέχουν οι Καταλανικές ομάδες. Εάν ανεξαρτητοποιηθεί η Καταλωνία, δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στη Λα Λίγκα, αλλά ελπίζω να μην φτάσουμε εκεί".
Πάντως δεν πρέπει να ξεχνάμε και την ανακοίνωση της Μπαρσελόνα σχετικά με το δημοψήφισμα. Από την ερχόμενη Δευτέρα θα μπορούμε να πούμε περισσότερα.
Υ.Γ: Καταλωνία και όχι Καταλονία