Ξανά έρευνες η ΟΥΕΦΑ για τις μεταγραφές της Παρί ΣΖ!

Τρία χρόνια μετά, όταν και είχε τιμωρήσει την Παρί Σεν-Ζερμέν, η ΟΥΕΦΑ βάζει ξανά στο «μικροσκόπιο» την Γαλλική ομάδα. 
Όπως αναμενόταν, η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της πως ξεκινά έρευνες για την πρόσφατη μεταγραφική δραστηριότητα των Γάλλων, θέλοντας ουσιαστικά να εξετάσει αν οι υπέρογκες οικονομικά μεταγραφές των Νεϊμάρ και Εμπαπέ είναι μέσα στα πλαίσια του Financial Fair Play.
Συνολικά οι πρωτευουσιάνοι έδωσαν 222.000.000 ευρώ για την απόκτηση του Βραζιλιάνου από την Μπαρσελόνα, ενώ τον Κιλιάν Εμπαπέ τον απέκτησαν ως… δανεικό από τη Μονακό, με οψιόν αγοράς 180 εκατομμυρίων προκειμένου, προφανώς, να αποφύγουν το FFP. Πήραν επίσης και τον Γιούρι Μπερτσίτσε από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, αντί 16.000.000 ευρώ. Η ανακοίνωση της ΟΥΕΦΑ:
«Η ομάδα έρευνας της UEFA για το Financial Fair Play έχει ξεκινήσει έρευνα για την Παρί Σεν-Ζερμέν, με σκοπό να διαπιστωθεί αν υπάρχει παράβαση του κανονισμού. Η έρευνα θα επικεντρωθεί στη συμμόρφωση του συλλόγου υπό το πρίσμα της τελευταίας μεταγραφικής της δραστηριότητας.
Τους επόμενους μήνες το ελεγκτικό συμβούλιο της UEFA θα συνεδριάσει με σκοπό να αξιολογήσει όλα τα στοιχεία που θα μαζέψει για την υπόθεση. Θεωρούμε πως το FFP είναι ένας κρίσιμος μηχανισμός της ομοσπονδίας που διασφαλίζει την ομαλή οικονομική βιωσιμότητα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.
Δεν θα κάνουμε περαιτέρω σχόλια για το θέμα κατά τη διάρκεια της έρευνας».