Κατσουράνης: «Για γέλια το Ελληνικό ποδόσφαιρο!»

«Καρφιά» για την καθυστέρηση της έναρξης της Football League έριξε ο Κώστας Κατσουράνης. «Βολεύει πολλούς για αυτό δεν αλλάζει κάτι», ανέφερε ο αθλητικός διευθυντής της Παναχαϊκής.
Για την κατάσταση που επικρατεί στη Football League και την καθυστέρηση της πρώτης σέντρας φέτος, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η Σούπερ Λίγκα, μίλησε ο Κώστας Κατσουράνης σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης.
Αναλυτικά, όσα είπε στο Αθλητικό Metropolis 95,5: 

Για την ανακοίνωση της Παναχαϊκής για τον Ηρακλή: «Ποδοσφαιριστές που έχουμε φορέσει φανέλες ιστορικές ομάδων, είμαστε προβληματισμένοι για αυτό που συμβαίνει για ακόμη μια φορά στον Ηρακλή. Το ποδόσφαιρο μας είναι για γέλια, η Φούτμπολ Λιγκ δεν έχει ξεκινήσει ακόμη ενώ η Σούπερ Λιγκ παίζει κανονικά. Δεν μπαίνουν σοβαροί άνθρωποι στο ποδόσφαιρο, όλο και λιγότερες ομάδες παίζουν στην Ευρώπη. Οι παράγοντες που μπαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο μπαίνουν για να κερδίσουν χρήματα, δεν κάνουν επενδύσεις. Γιατί σκεφτείτε πόσα προπονητικά κέντρα, πόσες εγκαταστάσεις έχουν φτιαχτεί τα τελευταία χρόνια; Το ποδόσφαιρο χρησιμοποιείται για τις δουλειές των παραγόντων και είναι ένα πτώμα που ασελγούν πάνω του. Εμείς οι ρομαντικοί θέλουμε ο Ηρακλής να είναι στη μεγάλη κατηγορία. Τον έζησα να παίζει στην Ευρώπη. Θέλουμε να ανέβει και ο Άρης, και ο ΟΦΗ και η Παναχαϊκή. Να υπάρχουν ιστορικές ομάδες. Φυσικά υπάρχουν ευθύνες στην κατάσταση που έχουν φτάσει οι ομάδες».

Για τον λόγο που δεν σταματούν ανθρώπους σαν τον Παπαθανασάκη: «Φταίνε όλοι. Οι ομάδες, οι διοικήσεις, το κράτος. Είναι συνολική ευθύνη και πρέπει να κάτσουν σε ένα τραπέζι να τα βρούνε μεταξύ τους. Για μένα είναι θέατρο του παραλόγου που έχει ξεκινήσει η Σούπερ Λιγκ και η Φούτμπολ Λιγκ ακόμη δεν έχει ξεκινήσει. Τα έχω πει 100 φορές αυτά τα πράγματα. Υπάρχει μεγάλη ανοργανωσιά, βολεύει πολλούς για αυτό δεν αλλάζει κάτι».

Για τη Σούπερ Λιγκ και αν άλλαξε κάτι: «Αν ανέβει όντως η Δόξα και ο Καραϊσκάκης, τότε η Β Εθνική θα είναι καλύτερη από την Α. Θα έχει περισσότερο κόσμο η Φούτμπολ Λιγκ φέτος από την Σούπερ Λιγκ. Αν ήμασταν σε ένα φυσιολογικό περιβάλλον τότε ο καθένας έπρεπε να κοιτάει την ομάδα. Τώρα σε τέτοιο περιβάλλον πρέπει οι ομάδες να κοιτάνε και το σύνολο. Ελπίζω να γίνει ένα καλό ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, να παίζεται καλό ποδόσφαιρο και οι διαιτητές να μην σφυρίζουν πολύ γιατί θα κάνει κακό στο ποδόσφαιρο αλλά και στις ομάδες μας στην Ευρώπη. Πρέπει να μένουν οι προπονητές στους πάγκους και ελπίζουμε για ένα συνολικά καλύτερο πρωτάθλημα».

Για τον στόχο της Παναχαϊκής: «Στόχος είναι να βγάλουμε παίκτες γιατί είμαστε μια ομάδα καινούρια που ανεβήκαμε από τη Γ Εθνική. Αν είμαστε κοντά ίσως διεκδικήσουμε την άνοδο, αλλά δεν το ξέρω από τώρα. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι η Παναχαϊκή θα είναι ανταγωνιστική και δύσκολα θα μας κερδίζει κάποιος».

Για την Εθνική ομάδα: «Μέχρι το ματς με την Εσθονία είχαμε καλή παρουσία. Με την Εσθονία δεν βγάλαμε πάθος και τη σωστή νοοτροπία. Δεν είχαμε καταλάβει πόσο σημαντικό ήταν αυτό το ματς, ήταν το παιχνίδι-κλειδί. Μπορούμε και τώρα να βγούμε δεύτεροι και να είμαστε στη Ρωσία. Δείξαμε σε αυτή την προκριματική φάση ότι ξαναγίναμε οικογένεια».

Για τη δουλειά του τεχνικού διευθυντή: «Είναι κάπως διαφορετικό, γιατί δεν βρήκαμε τίποτα στην ομάδα. Υπάρχουν πολλά καθήκοντα, είναι η ομάδα που ξεκίνησα την καριέρα μου, σε αυτήν οφείλω ότι έγινα γνωστός. Είμαι στην πόλη μου, είναι δύσκολο να αλλάξεις την νοοτροπία του κόσμου και να τον πείσεις να έρθει στο γήπεδο. Θέλουμε οικογένειες και παιδιά στο γήπεδο, προσπαθούμε να είμαστε ανοιχτοί σε όλη την Πάτρα. Πηγαίνουμε σε σχολεία και γενικά κάνουμε ένα άνοιγμα στην κοινωνία και πραγματικά θέλουμε να φέρουμε πολύ κόσμο στο γήπεδο. Θέλει υπομονή, ο κόσμος έχει κακή νοοτροπία και έχει εθιστεί στη νίκη. Δεν υπάρχει όμως στον αθλητισμό μόνο η νίκη, παντού το έχουν αποδεχθεί εκτός από την Ελλάδα».
ΠΗΓΗ: Αθλητικό Metropolis 95,5, Σπορ FM