Χάρης Κοπιτσής: «Η ΑΕΚ ανήκει στην Ευρώπη, μπορεί το πρωτάθλημα»

Αισιόδοξος ότι η ΑΕΚ θα κάνει καλή πορεία στην Ευρώπη και στο πρωτάθλημα εμφανίστηκε ο πρώην άσος της, Χάρης Κοπιτσής, στον ΣΠΟΡ FM 94,6. «Αλλάζουν επίπεδο οι Ακαδημίες μας με τον Άκη Ζήκο», σχολίασε.
Στην επιστροφή της ΑΕΚ σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, με το ματς κόντρα στην Ριέκα για την πρώτη αγωνιστική του Europa League, αλλά και στην έως τώρα παρουσία της στο πρωτάθλημα αναφέρθηκε ο Χάρης Κοπιτσής στον ΣΠΟΡ FM 94.6, μιλώντας στους Μάνο Σπανόπουλο και Αλέξανδρο Ξενικάκη.
«Η ΑΕΚ ανήκει στην Ευρώπη. Όλα όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια ανήκουν στο παρελθόν», δήλωσε, αλλά και: «Μπορεί να κλείσει θέση για τον επόμενο γύρο». Παράλληλα, επεσήμανε ότι οι «Κιτρινόμαυροι» μπορούν να «χτυπήσουν» φέτος το πρωτάθλημα και αναφέρθηκε στο τμήμα των Ακαδημιών του συλλόγου, όπου είναι στέλεχος. «Αλλάζουν επίπεδο οι Ακαδημίες μας με τον Άκη Ζήκο», τόνισε ο παλαίμαχος άσος της Ένωσης.
Αναλυτικά μίλησε για:

-την επιστροφή της ΑΕΚ στην Ευρώπη: «Η ΑΕΚ ανήκει στην Ευρώπη. Όλα όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια ανήκουν στο παρελθόν και έχει μπει το νερό στο αυλάκι. Αν πάρουμε θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην Ριέκα θα είναι πολύ καλό για πρεμιέρα στην Ευρώπη. Στην Ευρώπη πλέον δεν παίζουν ρόλο μόνο τα ονόματα, καθώς ακολουθείται συγκεκριμένο μοντέλο λειτουργίας από τις ομάδες. Το επίπεδο είναι υψηλό και πολλά πράγματα κρίνονται από τις λεπτομέρειες στις αναμετρήσεις. Να μην σκεφτούμε ότι είναι μια ομάδα κάτω από εμάς και να τη σεβαστούμε, να είμαστε προσγειωμένοι και ταπεινοί και να το δείξουμε στο γήπεδο αυτό το πράγμα. Μπορεί να κλείσει θέση για τον επόμενο γύρο και χρειάζεται να πάμε βήμα».

-την έως τώρα πορεία της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα και αν μπορεί να το κατακτήσει: «Νομίζω ότι τα δείγματα της ΑΕΚ είναι καλά έως τώρα, μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και να πάει ανταγωνιστικά μέχρι τέλους. Μπορεί να πάει μέχρι τέλους και να τα καταφέρει. Γενικότερα, πρέπει να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα και η έλλειψη αυτή φαίνεται και στα ευρωπαϊκά ματς των ελληνικών ομάδων. Ελπίζω να δούμε καθαρό, ποιοτικό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Δεν μπορεί να πρωταγωνιστήσει κάποιος άλλος εκτός από τους μεγάλους. Ελπίζω να διατηρηθεί ψηλά η πρώην μου ομάδα, ο Πανιώνιος. Ελπίζω να έχουν καλή παρουσία και άλλες ομάδες και να μην προσπαθούν να κλέψουν αποτέλεσμα, αλλά να παίζουν μπάλα. Αυτό θα τις βοηθήσει να ανέβουν επίπεδο».

-το γεγονός ότι η ΑΕΚ ενσωματώνει στην πρώτη ομάδα πιο πολλούς παίκτες από τις Ακαδημίες: «Λόγω της παρουσίας μου σε αυτό το πόστο νιώθω ότι τα ξέρω προσωπικά αυτά τα παιδιά και έχουν περάσει δίπλα από εμένα. Υπάρχει μια χαρά και ικανοποίηση για το γεγονός ότι κάποια από τα παιδιά έχουν ξεκινήσει από τις Ακαδημίες, θέλουμε όμως να βγάλουμε ακόμα περισσότερα παιδιά από τις Ακαδημίες. Ευελπιστούμε αυτό που έχει γίνει να μεγαλώσει ακόμα παραπάνω».

-το τι τον «τράβηξε» για να ασχοληθεί με τις Ακαδημίες: «Με τράβηξε από τότε που έπαιζα ποδόσφαιρο, επειδή είχαμε αγωνιστεί με ομάδες όπως ο Άγιαξ και μου έκανε εντύπωση ο τρόπος που λειτουργούσαν οι ξένοι σύλλογοι σε αυτόν τον τομέα. Μπορούμε να το κάνουμε και να βάζουμε νεαρούς ποδοσφαιριστές στην ομάδα. Αυτό είναι το μεγάλο κίνητρο που έχω. Αυτά τα εφόδια δεν τα είχαμε εμείς, παίζαμε στην αλάνα. Υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης σε αυτό το κομμάτι. Είμαι της καθημερινής δουλειάς και προσπάθειας. Μέσα από αυτήν τη διαδικασία γίνεσαι καλύτερος. Πλέον για πρώτη φορά αλλάζει επίπεδο οι Ακαδημίες. Γίνεται ευρωπαϊκό το μοντέλο της Ακαδημίας με τον Άκη Ζήκο. Με υπομονή και μεγάλη στήριξη θα γίνουν καλά πράγματα και ουσιώδη για την ΑΕΚ».