Άλλαξε όνομα ο Απόλλων Καλαμαριάς, αποκλειστικές δηλώσεις από τον υπ. Τύπου Γ. Παπαϊωάννου

Αλλαγή σελίδας για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, ο οποίος άλλαξε ονομασία και πλέον θα λέγεται
Απόλλων Πόντου. Η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ Απόλλων σε συνεδρίασή της ενέκρινε ομόφωνα την προσθήκη της λέξης «Πόντος» στο όνομα της ομάδας, λόγω φυσικά της καταγωγής και του προσφυγικού χαρακτήρα της. 
Το Campion.gr επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο και υπεύθυνο Τύπου του Απόλλωνα, Γιώργο Παπαϊωάννου, ο οποίος μας δήλωσε:
"Ο Απόλλων από ιδρύσεώς του, το 1926 με έδρα την Καλαμαριά, έγινε το αθλητικό σύμβολο των Ποντίων αλλά κι ευρύτερα της προσφυγιάς. Αυτό είναι γνωστό από δεκαετίες, όσο κι αν άλλοι αθλητικοί σύλλογοι θέλησαν να καπηλευθούν την ευαισθησία του Ποντιακού  Ελληνισμού. Κοντολογίς, πάντα ο Απόλλων ήταν η ομάδα του Πόντου, πέρα από ομάδα της Καλαμαριάς της οποίας συνεχίζει να είναι. Στις ημέρες μας ωρίμασαν οι συνθήκες να ονομαστεί ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ ειδικά με την ευκαιρία της δημιουργίας νέας ΠΑΕ. 
Άλλωστε το ευρύτερο κοινωνικοπολιτικό τοπίο της εποχής «εκχέει», εντέχνως,  αμφισβητήσεις εθνικών θεμάτων και ο αθλητισμός μπορεί – και πρέπει- να υπερασπίζεται την ιστορική πραγματικότητα. Οι απανταχού Έλληνες του Πόντου, που υπολογίζονται πάνω από 2.000.000, με τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΠΟΝΤΟΥ θα έχουν την χαρά να αισθάνονται δική τους μια ομάδα η οποία τους συνδέει νοερά με τις αξέχαστες  πατρίδες.
Οι  νέες φανέλες δεν θα φιλοξενούν χορηγούς και θα είναι μόνιμα αφιερωμένες στην προσπάθεια για διεθνή αναγνώριση -  από τον OHE και την EE -  της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Τα αδέλφια Καλαϊτζίδη έχουν πολύ μεγάλες ευαισθησίες στα θέματα αυτά κι ονειρεύονται μια ομάδα που θα υποστηρίζεται από Πόντιους σε όλη την Ελλάδα, σε όλο το πλανήτη, και παράλληλα θα την θαυμάζουν όσοι ζητούν θεαματικό και υγιές ποδόσφαιρο".