Στις 29 Μαΐου ανακοινώνει Βαλβέρδε η Μπαρσελόνα

Ο κύβος ερρίφθη. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα είναι ο διάδοχος του Λουίς Ενρίκε στον πάγκο της Μπαρσελόνα. Το Σάββατο οι Μπλαουγκράνα παίξουν τον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας, και την Δευτέρα 29 Μαΐου θα ανακοινώσουν την πρόσληψη του Ερνέστο Βαλβέρδε. Η διάρκεια της συμφωνίας των δύο πλευρών είναι για τα επόμενα
2+1 χρόνια με τον 53χρονο τεχνικό, ο οποίος ως ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί με τη φανέλα της Μπάρτσα, να έχει βρει ήδη σπίτι στη Βαρκελώνη.
Στο θέμα των μεταγραφών, έχει ζητήσει τρεις παίκτες, έναν για κάθε γραμμή της ομάδας. Μαζί του στο Καμπ Νου θα πάρει τους δύο συνεργάτες του, τον βοηθό, Γιον Ασπιάθου, και τον γυμναστή, Χοσέ Αντόνιο Ποθάνκο, ο οποίος επίσης έχει φορέσει ως ποδοσφαιριστής τη φανέλα της Μπαρσελόνα.
Το ντεμπούτο του Βαλβέρδε στον πάγκο της Μπάρτσα, θα γίνει στις 22 Ιουλίου στη Νέα Υόρκη σε φιλικό με τη Γιουβέντους για το International Champions Cup.
Η πρώτη μεταγραφή του Βαλβέρδε, θα είναι ο Έκτορ Μπεγιερίν της Άρσεναλ. Ο 22χρονος δεξιός μπακ ήταν μέλος των ακαδημιών της Μπαρσελόνα για 8 χρόνια (2003-11).