Πέρασαν 17 χρόνια από τον θριάμβο της Γαλατάσαράι

Γράφει από την Κωνσταντινούπολη ο Mustafa Bora Kargin
Ήταν 17 Μαΐου του 2000 όταν η ποδοσφαιρική Ευρώπη υποκλινόταν στη Γαλατάσαράι. Η μεγάλη ομάδα των Χάτζι, Σουκούρ, Νταβαλά, Ταφαρέλ, Χασάν Σας, Ποπέσκου, Κορκμάζ κ.ά. και υπό την καθοδήγηση του Φατίχ Τερίμ νίκησε την Άρσεναλ και κατέκτησε στη Κοπεγχάγη το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.
Η συνέχεια ήταν ανάλογη, μιας και με τη προσθήκη του Μάριο Ζαρντέλ κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου στο Μονακό, νικώντας την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης με 2-1. Σε αυτό τον Ευρωπαϊκό τίτλο προπονητής της ήταν ο Μιρτσέα Λουτσέσκου, καθώς ο Τερίμ βρισκόταν πλέον στον πάγκο της Φιορεντίνα.
Ήταν μια τεράστια επιτυχία καθώς η ομάδα της Κωνσταντινούπολης είναι η πρώτη ομάδα από τη γειτονική Τουρκία που κατακτά Ευρωπαϊκούς τίτλους. Η κανονική διάρκεια και η παράταση έληξαν χωρίς σκορ και στη διαδικασία των πέναλτι η ομάδα του Βοσπόρου επικράτησε με 4-1 σκορπώντας ντελίριο ενθουσιασμού στα εκατομμύρια των φίλων της.
Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την Εθνική Βραζιλίας, Κλαούντιο Ταφαρέλ, ήταν ο MVP της συνάντησης καθώς στη διαδικασία των πέναλτι ήταν σχεδόν ανίκητος.
Δείτε ολόκληρο το ιστορικό ματς: