Πρόεδρος Σαπεκοένσε: «Μόνο η Μπαρσελόνα μας βοήθησε οικονομικά»

Ο πρόεδρος της Σαπεκοένσε, Πλίνιο Νταβίντ ντε Νες, αποκάλυψε ότι η Μπαρσελόνα είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ευρωπαϊκός σύλλογος που στήριξε με χρήματα την αναδόμηση του χαροκαμένου, βραζιλιάνικου συλλόγου
Στις 29 Νοεμβρίου του 2016, η βραζιλιάνικη Σαπεκοένσε ξεκληρίστηκε, όταν το αεροπλάνο που μετέφερε την αποστολή στο Μεντεγίν της Κολομβίας για τον πρώτο τελικό του Κόπα Σουδαμερικάνα, συνετρίβη, με τραγικό απολογισμό 77 νεκρούς και μόλις έξι επιζώντες. όταν έλαβε χώρα η τραγωδία, όλοι στάθηκαν στο πλευρό του συλλόγου και του έταξαν κάθε δυνατή βοήθεια.
Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά, όμως, όλοι οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι έμειναν στο λόγια. Όλοι; Όχι ακριβώς, αφού η Μπάρσα έχει βοηθήσει οικονομικά την «Σαπεκό», την οποία μάλιστα έχει καλέσει για το επόμενο τουρνουά «Ζόαν Γκαμπέρ».
«Μόνο η Μπαρσελόνα ήταν συνοδοιπόρος μας από την πρώτη στιγμή. Έβαλε χρήματα στην διάθεσή μας και τον Αύγουστο μας προσκάλεσε να παίξουμε στο «Ζόαν Γκαμπέρ», με τα έσοδα από αυτό το ματς να μοιράζονται στους δύο συλλόγους» εξήγησε ο πρόεδρος Πλίνιο Νταβίντ ντε Νες.
Παρ’ όλα αυτά, ο ισχυρός άνδρας της Σαπεκοένσε ευχαρίστησε όλους όσους έδειξαν αλληλεγγύη με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, διευκρινίζοντας ότι «η Ρόμα επίσης μας πρόσφερε την δυνατότητα να δώσουμε ένα ματς, αλλά έχουμε ένα πολύ μακρύ καλαντάρι σε διοργανώσεις. Έχουμε σχεδόν τρία παιχνίδια ανά εβδομάδα».
* Το άρθρο αναδημοσιεύεται από το Blaugrana.gr, συνεργάτη του Campion.gr.