Μπαρσελόνα: Τέλος εποχής στο Παρίσι

Γράφει ο Νίκος Νικολάου
Με τον χθεσινοβραδινό διασυρμό της Μπαρσελόνα στο Παρίσι από την Παρί Σεν-Ζερμέν, έκλεισε ένα κύκλος για την ομάδα της Καταλωνίας. Ακόμη και αν γίνει το θαύμα και αποκλείσει τελικά τους Γάλλους. Βέβαια λογικό είναι ότι η Μπάρτσα δεν θα έμενε για πάντα στην κορυφή, δεν τρέφουμε αυταπάτες. Αυτό είναι γνώρισμα άλλων... σκοτεινών ομάδων που κατακτούν τίτλους με κάθε τίμημα όπως γκολ οφ-σάιντ σε τελικούς.
Αλλαγές πλέον πρέπει να γίνουν σε όλα τα επίπεδα. Από την κορυφή που είναι η διοίκηση, και θα τολμήσω να πω ότι πρέπει να γίνουν άμεσα εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης. Γιατί με τη νυν διοίκηση, ο μόνος που μιλάει και υψώνει ανάστημα είναι ο Ζεράρ Πικέ. Επίσης αλλαγή, είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει και στη θέση του προπονητή, όπου ο Λουίς Ενρίκε θα αποχωρήσει και επιβάλλεται να αποχωρήσει το αργότερο το καλοκαίρι. Αν όχι πολύ νωρίτερα. Και ένας προπονητής ο οποίος θα πάρει την ομάδα εν λευκώ από τη διοίκηση για να την ξαναφτιάξει.
Το μόνο σίγουρο είναι ένας κύκλος έκλεισε και μια εποχή τελείωσε. Ευχή όλων όσων αγαπάμε τη Μπαρσελόνα και το καλό ποδόσφαιρο, είναι να ανοίξει ο νέος κύκλος και να ξεκινήσει η νέα εποχή όσο πιο σύντομα γίνεται και με τις καλύτερες βάσεις.