Εξώδικο από Παπαπέτρου για την κριτική στον αγώνα ΠΑΣ-Ολυμπιακός

Ακολουθώντας την τακτική κάποιων διαιτητών (π.χ. Βοσκάκης και Αρετόπουλος κατά ΣΚΑΪ), που προήχθησαν και εδραιώθηκαν στην Σούπερ Λίγκα, επί των ημερών των διοικήσεων Σαρρή – Γκιρτζίκη, ο Τάσος Παπαπέτρου, ο οποίος έγινε διεθνής σε χρόνο ρεκόρ, στα χρόνια της κυριαρχίας του "συστήματος" απέστειλε εξώδικο στον πρώην διαιτητή και πρώην αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Αθηναίων Διαιτητών, Κώστα Ακρίδα.
Το εξώδικο εστάλη με αφορμή την κριτική, που του άσκησε μέσω της ιστοσελίδας socceplus για τη διαιτησία του στο αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός, η οποία συζητήθηκε έντονα και προκάλεσε αρνητικά σχόλια από πολλά ΜΜΕ.
Ο Παπαπέτρου αξιώνει από τον Ακρίδα να του ζητήσει συγνώμη, να ανακαλέσει όσα έχει υποστηρίξει και να απόσχει στο μέλλον από κρίσεις, που ο Παπαπέτρου θεωρεί ότι θίγουν την προσωπικότητά του! Σε αντίθετη περίπτωση προειδοποιεί ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παπαπέτρου ενώ αναφέρεται πολλές φορές στο εξώδικο σε ισχυρισμούς εναντίον του δεν παραθέτει ούτε ένα μεμπτό απόσπασμα, δείχνοντας προς όλους ότι αυτοί που θέλουν να κρίνουν τους ποδοσφαιρικούς αγώνες με τα γνωστά αποτελέσματα, δεν ανέχονται την κριτική επί των πεπραγμένων τους.
Ακολουθεί απόσπασμα από το εξώδικο του Παπαπέτρου:  
“Με απίστευτη έκπληξη δυσφορία και αγανάκτηση υφίσταμαι από εσάς εντελώς απρόκλητη συστηματική κατ' εξακολούθηση αήθη και συκοφαντική επίθεση με απειλές βλάβης του επαγγέλματος μου, με αποκαλύψεις που δήθεν προτίθεστε να κάνετε εις βάρος μου η οποία μου έχει προκαλέσει τεράστια επαγγελματική βλάβη κυρίως όμως ανυπολόγιστη ηθική βλάβη και αφόρητο το ψυχολογικό άλγος αφού μου αποδίδονται  πράξεις και χαρακτηρισμοί οι οποίοι απόκεινται πέραν των ορίων της φαντασίας πολύ δε περισσότερο της πραγματικότητας με τρόπο ώστε να υφίσταμαι καταρράκωση της αξιοπρέπειας  της υπόληψης  του επαγγελματικού και εν γένει κοινωνικού μου κύρους .
Τα αποδιδόμενα με τα δήθεν δημοσιογραφικά σας κείμενα ιδίως μέσω της ιστοσελίδας σας www.soccerplus.gr από το ψευδώνυμο master ref και οι κατ' εξακολούθηση προφορικοί αντίστοιχοι ισχυρισμοί σας ενώπιον ανυπολόγιστου αριθμού τρίτου ευρύτερου κύκλου του ποδοσφαίρου και της διαιτησίας είναι ψευδέστατα γεγονότα απρόκλητα για εμένα υβριστικά και συκοφαντικά ενώ είναι παντελώς ψευδείς οι ισχυρισμοί υπαινιγμοί και χαρακτηρισμοί σας για το πρόσωπό μου για την προσωπικότητα και το επαγγελματικό μου κύρος.
Οι ανωτέρω ισχυρισμοί σας δήθεν υπό το πέπλο της αυτόκλητης δημοσιογραφικής κριτικής σας σε θέματα διαιτησίας και οι προφορικοί ισχυρισμοί σας, ενσωματώνουν βαρύτατες προσβλητικές φράσεις χαρακτηρισμούς και ψευδή, υβριστικά και συκοφαντικά γεγονότα στα οποία υποβλήθηκα και συνεχίζω να υποβάλλομαι με σκοπό τον διασυρμό και την προσβολή της προσωπικότητάς μου και την βλάβη της επαγγελματικής μου τιμής.
Οι ισχυρισμοί και χαρακτηρισμοί που ενσωματώνονται στα κείμενα σας και τις ενώπιον τρίτων δηλώσεις σας αποτελούν οργιώδη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και παραποίηση της αλήθειας και προσβλέπουν ,σε απόλυτη επίγνωση της σημασίας των όσων αναφέρεται η βάναυση και κατ' εξακολούθηση προσβολή της προσωπικότητάς και τελικά σε βλάβη της περιουσίας μου με αντίστοιχο δικό σας παράνομο όφελος και για σκανδαλοθηρικούς λόγους .
Διά ταύτα περιττή επιφύλαξη των δικαιωμάτων μου ιδίως των καταστάσεων της ειδικής και υλικής βλάβης κάτι που προκαλέσατε διαμαρτύρομαι εντονότατα για την άνω παράνομη ζημιογόνα και αξιόποινη συμπεριφορά σας σας δηλώνω ότι δεν θα ανεχτώ στο μέλλον οποιαδήποτε προσβολή της τιμής και υπόληψής μου υπαινιγμό ή ισχυρισμό ούτε θα υποκύψω σε οποιονδήποτε είδους εκβιασμό.
Σας καλώ να αποκαταστήσετε άμεσα και εγγράφως με δηλώσεις σας την τιμή και υπόληψη μου ανακαλώντας εγγράφως τα όσα ψευδή και συκοφαντικά ισχυριστήκατε λέγοντάς μου συγνώμη και να απόσχεται στο μέλλον από παρόμοιες προσβολές της προσωπικότητας μου σε αντίθετη περίπτωση σας δηλώνω ότι θα ασκήσω τα νόμιμα δικαιώματά μου ενώπιον των αστικών ποινικών Δικαστηρίων και αρχών”.
ΠΗΓΗ: sdna.gr