Αλλάζει όνομα η Στεάουα λόγω του στρατού!

Αναγκασμένη να αλλάξει όνομα είναι η Στεάουα, καθώς ο Στρατός της Ρουμανίας κέρδισε τη δικαστική διαμάχη που είχε με τον σύλλογο του Βουκουρεστίου!
Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης του 1986 ιδρύθηκε στις 7 Ιουνίου 1947 από αξιωματούχους του τότε βασιλικού οίκου της Ρουμανίας και την άδεια ίδρυσής της εξέδωσε ο ίδιος ο αρχηγός του Βασιλικού Στρατού, Μιχαήλ Λασκάρ. Στις 30 Δεκεμβρίου 1947 με τη μετατροπή του Βασιλικού Στρατού σε Λαϊκό, έπειτα από την επικράτηση του κομμουνιστικού κόμματος, καθιερώθηκε ως σύμβολο της ομάδας το Κόκκινο Αστέρι σε κυανό φόντο και το κίτρινο χρώμα καταργήθηκε.
Στη συνέχεια, ο σύλλογος άλλαξε διάφορα ονόματα, όπως το CSCA (σ.σ. Κεντρικός Αθλητικός Σύλλογος Στρατού) και CCA (σ.σ. Κεντρικός Οίκος του Στρατού). Το 1961 καθιέρωσε το όνομα Στεάουα, το οποίο στα ρουμανικά σημαίνει "Αστέρι" και όπως είναι εύκολα αντιληπτό και από την ονομασία, ήταν ουσιαστικά ο αθλητικός σύλλογος του ρουμανικού στρατού.
Αυτή η σύνδεση διατηρήθηκε μέχρι το 1998, όταν το ποδοσφαιρικό τμήμα αποφάσισε να αποσχιστεί απ' τα υπόλοιπα, αλλάζοντας παράλληλα όνομα σε FC Steaua Bucureşti.
Έπειτα από διάφορες αποτυχημένες οικονομικές κινήσεις, το 2003 άλλαξε ιδιοκτήτη και ανέλαβε ο Τζίτζι Μπεκάλι. Πλέον, η μοναδική σύνδεση που έχει με τον στρατό είναι πως το στάδιο της ομάδας "Σταντιονούλ Στεάουα" είναι ιδιοκτησίας του Υπουργείου Άμυνας της Ρουμανίας.
Μετά τη δικαστική ήττα, ο σύλλογος θα πρέπει να καταβάλλει 40 εκατ. ευρώ σε περίπτωση που θέλει να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο όνομα. Σε διαφορετική περίπτωση, κινδυνεύει ακόμα και με υποβιβασμό στην 4η κατηγορία της Ρουμανίας!
Ο ιδιόρρυθμος μεγαλομέτοχος της ομάδας, Τζίτζι Μπεκάλι τόνισε πως η ομάδα δεν έχει τη δυνατότητα να καταβάλλει ένα τόσο μεγάλο ποσό και απείλησε πως αν το δικαστήριο δεν πάρει πίσω την απόφασή του, θα μετονομάσει την ομάδα σε "FC Sports Becali".
Η Στεάουα είναι η κορυφαία ομάδα της Ρουμανίας, με 26 Πρωταθλήματα, 22 Κύπελλα Ρουμανίας, 6 Σούπερ Καπ Ρουμανίας, ενώ το 1986 κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης (2-0 στα πέναλτι επί της Μπαρσελόνα) και τρία χρόνια αργότερα ήταν φιναλίστ της διοργάνωσης, χάνοντας τον τίτλο με 4-0 από την Μίλαν.