Ακαδημίες Τσέλσι: Σεξουαλική παρενόχληση ποδοσφαιριστή από τον προπονητή του!

Η Τσέλσι πλήρωσε πρώην ποδοσφαιριστή των τμημάτων υποδομής της, προκειμένου να μην καταγγείλει δημόσια πρώην μεγαλοστέλεχος της ομάδας για σεξουαλική παρενόχληση!
Όπως αποκαλύπτει σε ρεπορτάζ της η "Telegraph", η Τσέλσι δωροδόκησε παίκτη που άνηκε στις ακαδημίες της τη δεκαετία του 1970, προκειμένου να μην δημοσιοποιήσει περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης, το οποίο αφορούσε τον πρώην επικεφαλής σκάουτινγκ της ομάδας και πλέον αποθανών, Έντι Χιθ!
Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως το θύμα είχε απευθυνθεί για πρώτη φορά προς την Τσέλσι πριν από τρία χρόνια, έχοντας ενθαρρυνθεί από τη δημοσιότητα που είχαν πάρει οι τότε αποκαλύψεις που αφορούσαν τον Τζίμι Σάβιλ.
Τότε, παρά το γεγονός ότι οι "Μπλε" αρνήθηκαν τις κατηγορίες, όταν ο παίκτης απείλησε με δημοσιοποίηση του γεγονότος, η διοίκηση των Λονδρέζων αποφάσισε να λάβει δραστικότερα μέτρα. Πιο συγκεκριμένα, να εξαγοράσει τη σιωπή του θύματος.
Η πληρωμή πραγματοποιήθηκε υπό τον όρο το θύμα, η οικογένειά του και οι δικηγόροι που ασχολήθηκαν με την υπόθεση να μην μιλήσουν ποτέ δημοσίως για το εν λόγω ζήτημα. Μάλιστα, η συμφωνία που υπογράφηκε ήταν τόσο αυστηρή, που όσοι έλαβαν γνώση αυτής απαγορεύεται να μιλήσουν ακόμα και για την την ύπαρξή της.
Πάντως, η πρώτη αποκάλυψη της "Telegraph" είχε να κάνει με το γεγονός ότι η Τσέλσι αποφάσισε να διεξάγει έρευνα για έναν συγκεκριμένο υπάλληλό της, ο οποίος έχει αποβιώσει.
Λίγες ώρες μετά το πρώτο δημοσίευμα, η επίσημη Τσέλσι το επιβεβαίωσε με επίσημη ανακοίνωσή της:
"Η Τσέλσι έχει προσλάβει μία εξωτερική δικηγορική εταιρεία, για να διεξάγει έρευνα αναφορικά με έναν συγκεκριμένο υπάλληλο του κλαμπ κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970, που πλέον έχει αποβιώσει.
Η ομάδα έχει επίσης επικοινωνήσει με την Αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, ώστε να διασφαλίσει ότι η μέγιστη δυνατή βοήθεια παρέχεται ως μέρος της γενικότερης έρευνας. Αυτό συμπεριλαμβάνει το να δώσουμε στην Αγγλική Ομοσπονδία οποιαδήποτε σχετική πληροφορία προκύψει μέσα από την έρευνα. Κατά τη διάρκεια αυτής, δεν θα πραγματοποιήσουμε περαιτέρω σχόλια επί του θέματος".
Πηγή της "Telegraph", τονίζει:
'Το θύμα πίστευε πως, εκτός από τον ίδιο, υπήρχαν περισσότερα θύματα, αλλά το ζήτημα δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ και η υπόθεση έκλεισε. Υπήρχαν σοβαρότατες κατηγορίες".
Τέλος, στο ρεπορτάζ διευκρινίζεται ότι, για την ώρα, δεν υπάρχουν αποδείξεις που να στηρίζουν τις κατηγορίες προς τον Χιθ και μένει να φανεί το αποτέλεσμα που θα αποφέρει η έρευνα.
Ο Χιθ αποτέλεσε σημαντικότατο στέλεχος της Τσέλσι την περίοδο 1968-1979, βοηθώντας την να φέρει στο Λονδίνο έναν τεράστιο αριθμό ταλαντούχων ποδοσφαιριστών. Οι άνθρωποι της ομάδας μιλούν με ιδιαίτερα τιμητικά λόγια για τα επιτεύγματά του μέχρι και σήμερα.
ΠΗΓΗ: Daily Telegraph, Evening Standard, Sport24