ΕΠΙΚΗ απάντηση του Σαν Μαρίνο στον Μίλερ: «Πάντα θα φοράτε λευκή κάλτσα με πέδιλο!»

ΕΠΙΚΗ απάντηση μέσω επιστολής από τον υπεύθυνο επικοινωνίας του Σαν Μαρίνο στον Τόμας Μίλερ για το σχόλιο που έκανε σχετικά με την μεταξύ τους αναμέτρηση.
Ο δεκάλογος, με τον οποίο επέλεξε ο Άλαν Γκασπερίνο, στην ανοιχτή επιστολή του, να απαντήσει στον Γερμανό επιθετικό, μετά το 0-8 των «πάντσερ», είναι ό,τι πιο απολαυστικό έχουμε διαβάσει τον τελευταίο καιρό. Αναλυτικά:
«Κύριε Μίλερ, έχετε δίκιο. Τέτοια παιχνίδια δεν είναι τίποτα.
1. Μας βοήθησε να καταλάβουμε ότι ακόμη και σε μία ομάδα όπως η δική μας δεν μπορείτε να σκοράρετε.
2. Μας βοήθησε να καταλάβουμε ότι το ποδόσφαιρο δεν ανήκει στους μάνατζέρ σας, αλλά σε όλους όσοι το αγαπάνε.
3. Θύμισε στους δημοσιογράφους σε ολόκληρη την Ευρώπη ότι αυτοί οι τύποι κυνηγάνε μέχρι τέλους τα όνειρά τους.
4. Μας θύμισε ότι εσείς οι Γερμανοί δεν πρόκειται να αλλάξετε και ότι πάντα θα κάνετε bullying, έστω και αν δεν εγγυάται πάντα την επιτυχία.
5. Έδειξε ότι 200 τύποι στο Σαν Μαρίνο δίνουν πάντα το 100%. Ποιος ξέρει, ίσως μία μέρα όλες οι θυσίες τους δεν πρόκειται να ξεπληρωθούν με ένα παιχνίδι απέναντι στους παγκόσμιους πρωταθλητές. 
6. Βοήθησε την ομοσπονδία σας (όπως και τη δική μας) να συγκεντρώσει χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, προκειμένου να χτίσει υποδομές. Θα σας πω ένα μυστικό: Αυτήν τη στιγμή, η δική μας χτίζει ένα γήπεδο σε μία απομακρυσμένη περιοχή. Θα μπορούσατε να το χτίσετε μόνος σας σε έξι μήνες με τον μισθό που παίρνετε, εμείς θα το κάνουμε με τα έσοδα από έναν αγώνα μαζί σας.
7. Επέτρεψε στην ομάδα μας να γίνει πρώτο θέμα στον Τύπο.
8. Επέτρεψε στον φίλο σας, Γκναμπρί, να κάνει χατ-τρικ.
9. Επέτρεψε σας κάποιους από τους κατοίκους μας να νιώσουν ότι έχουμε πραγματική εθνική ομάδα. 
10. Με βοήθησε να καταλάβω ότι παρότι φοράτε φανέλα της Adidas, από κάτω είστε πάντα εκείνοι που φοράτε λευκές κάλτσες με πέδιλο.
Με αγάπη, ο Άλαν σας».