Ξαναπερπάτησε 77χρονη μόλις της βρήκαν εισιτήρια στο Celtic Park

H Celtic κέρδισε 2-0 τη Motherwell το περασμένο Σάββατο και συνέχισε τη φετινή αήττητη πορεία της. Ακόμα ένα ματς ρουτίνας θα πουν πολλοί, η Celtic μπορούσε να σημειώσει περισσότερα γκολ, όμως κάθε άλλο παρά συνηθισμένο ματς ήταν αυτό για έναν από τους ειδικούς προσκεκλημένους στο Celtic Park. H 77χρονη γιαγιά Agnes Whalen έζησε όσο κανείς άλλος το ματς, αφού ήταν η προοπτική του που την σήκωσε ξανά στα πόδια της.
Η Agnes Whalen ζεί στον οίκο ευγηρίας Alma McFadyen, στο Dalbeattie, στα Dumfries και φαινόταν τελευταία να έχει χάσει την όρεξη της για ζωή. Δεν μπορούσε πια ούτε να περπατήσει κι η διευθύντρια του οίκου ευγηρίας, Leanna Mitchell, έσπαγε το κεφάλι για να βρει πως θα μπορέσει να αναπτερώσει την ψυχολογία της γιαγιάς. Και τα κατάφερε. Η Agnes Whalen είναι οπαδός της Celtic, συνήθιζε να πηγαίνει με το συγχωρεμένο σύζυγο της, τον William -που είχε το παρατσούκλι “Bung”- για 30 συναπτά έτη στο Celtic Park. H Leanna Mitchell, που είναι οπαδός των Rangers, πήρε τηλέφωνο στη Celtic, κι οι Bhoys τις έστειλαν δύο εισιτήρια για την Whalen, ως επίσημη καλεσμένη του συλλόγου. Αυτό ήταν, η γιαγιά βρήκε ξανά το κέφι της, στάθηκε στα πόδια της και μετρούσε τις μέρες για να ξαναβρεθεί στο Celtic Park.
«Δεν μπορούσε να περπατήσει, αισθανόταν πολύ άσχημα, αλλά βρήκε ξανά την όρεξη της, στάθηκε πάλι στα πόδια της κι ήρθε και στο σπίτι μου για πρώτη φορά μετά από 3 χρόνια» δήλωσε ο γιός της Agnes Whalen, ο Rae.
H κυρία Mitchell που είναι …υπεύθυνη για την ανάκαμψης της 77χρονης γιαγιάς τόνισε χαρακτηριστικά: «Η Agnes αισθανόταν χάλια, αλλά η προοπτική της επίσκεψης στο Celtic Park την άλλαξε τελείως. Ενώ δεν μπορούσε να κουνηθεί, μόλις το έμαθε ερχόταν κάθε μέρα στο γραφείο μου για να μου πει πόσες μέρες έμεναν μέχρι να ξαναπάει στο γήπεδο, είναι τόσο ωραίο να τη βλέπω ξανά ευτυχισμένη».
Η Agnes, πρώην μαγείρισσα στο σχολείο του Dalbeattie, ζούσε στο Palnackie, με τον σύζυγο της, William, μετά το γάμο τους το 1965. Ήταν οπαδός των Rangers, όμως το 1978 ο γιός της Rae, που ήταν τότε 9 ετών, την έπεισε να πάει μαζί με αυτόν και τον William σε ένα παιχνίδι της Celtic.
«Μετά από αυτό δεν κρατιόταν, ερωτεύθηκε αμέσως τη Celtic και πήγαινε σε όλα σχεδόν τα εντός έδρας παιχνίδια» είπε ο Rae Whalen που είναι τώρα 47 ετών. Ο William πέθανε πριν από 7 χρόνια σε ηλικία 71 ετών κι ήταν κάτι που επηρέασε -αναπόφευκτα- την Agnes.
«Πριν από 10 χρόνια πήγα με τη μαμά στη Σεβίλλη στον τελικό του κυπέλλου UEFA, όπου χάσαμε 3-2. Αλλά μετά το θάνατο του μπαμπά, πήγε μόλις σε 3 ακόμα παιχνίδια και μετά σταμάτησε, τελευταία φορά που πήγε σε ματς ήταν πριν από 4 χρόνια. Της λείπει πολύ ο μπαμπάς, ήταν ο έρωτας της ζωής της, έπεσε πολύ από τότε, έχασε την όρεξη της και στη συνέχεια δεν μπορούσε ούτε να περπατήσει» ήταν τα λόγια του Rae που δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την κυρία Mitchell.
«Μόλις έμαθε για τα εισιτήρια ξαναβρήκε τη θέλησή της για ζωή. Η Leanna της είπε ότι θα πρέπει να αρχίσει πάλι να τρώει για να μπορέσει να πάει στο γήπεδο και πέτυχε. Ξαναβρήκε την όρεξη της και μπόρεσε να περπατήσει ξανά» δήλωσε ο Rae υπογραμμίζοντας: «Eίμαι ενθουσιασμένος από το πόσο καλύτερα είναι. Είναι κάτι πάνω από τις υποχρεώσεις της Leanna να κανονίσει ένα τέτοιο ταξίδι, όντας και οπαδός των Rangers».
Η Agnes πήγε με το γιό της στο γήπεδο, είδε τη Celtic να κερδίζει 2-0, αλλά αυτή δεν πρόκειται να είναι η τελευταία φορά, όπως δήλωσε η ίδια η 77χρονη γιαγιά: «Ήταν υπέροχα κι ο Rae θα με ξαναπάει».