"Χρυσή Μπάλα": Τί θα ίσχυε αν την τελευταία εξαετία ψήφιζαν μόνο οι δημοσιογράφοι

Η "Χρυσή Μπάλα" επιστρέφει πλέον στην προ-2010 μορφή της, δηλαδή σε αυτή που ψηφίζουν μόνο οι δημοσιογράφοι. Έτσι μετά τον... "εκφυλισμό" του θεσμού, μόνο οι εκπρόσωποι του Τύπου θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίζουν για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της χρονιάς, ενώ θα γίνουν και κάποιες αλλαγές. Η λίστα με τους φιναλίστ θα αυξηθεί από 23 σε 30 και πριν την απονομή δεν θα γίνονται γνωστοί οι 3 φιναλίστ, όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος. Τέλος, η εκδήλωση θα λαμβάνει χώρα στο τέλος του εκάστοτε ημερολογιακού έτους και όχι τον Ιανουάριο.
Η Ισπανική εφημερίδα "AS", παρουσίασε τι θα ίσχυε σε ό,τι αφορά στον νικητή της "Χρυσής Μπάλας" με βάση το νέο (παλιό δηλαδή) φορμάτ. Έτσι, οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι θα είχαν από μία κατάκτηση λιγότερη.
Το 2010, τις προτιμήσεις των δημοσιογράφων κέρδισε ο Γουέσλι Σνάιντερ, ο οποίος οδήγησε, σε μεγάλο βαθμό, την Ίντερ στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο νυν σούπερ σταρ της Γαλατάσαράι πήρε 293 βαθμούς από τους δημοσιογράφους, ο Ινιέστα ήταν δεύτερος με 291, ενώ ο Τσάβι βρέθηκε στην τρίτη θέση με 229. Οι δύο Ισπανοί άσοι πανηγύρισαν εκείνη τη χρονιά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής με τη "Φούρια Ρόχα". Ο Λιονέλ Μέσι, που εν τέλει κατέκτησε την "Χρυσή Μπάλα", είχε την στήριξη των προπονητών και των αρχηγών των Εθνικών ομάδων.
Επίσης, το 2013 μπορεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο να πήρε τη "Χρυσή Μπάλα", αλλά οι δημοσιογράφοι είχαν επιλέξει με μεγάλη διαφορά τον Φρανκ Ριμπερί ως τον κορυφαίο της χρονιάς με 524 πόντους έναντι 399 του Πορτογάλου. Εκείνη τη σεζόν ο Γάλλος επιθετικός είχε κατακτήσει το τρεμπλ με την Μπάγερν Μονάχου, αλλά δεν φαίνεται πως... έπεισε όλες τις πλευρές πως άξιζε το βραβείο.
Θυμίζουμε πως ο Μέσι έχει κατακτήσει συνολικά 5 "Χρυσές Μπάλες", ενώ ο Ρονάλντο 3.
Η λίστα με τους νικητές της "FIFA Ballon D' Or":
2010 - Λιονέλ Μέσι (Μπαρσελόνα)
2011 - Λιονέλ Μέσι (Μπαρσελόνα)
2012 - Λιονέλ Μέσι (Μπαρσελόνα)
2013 - Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης)
2014 - Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης)
2015 - Λιονέλ Μέσι (Μπαρσελόνα)
Η λίστα με τους νικητές βάσει των επιλογών των δημοσιογράφων:
2010 - Γουέσλι Σνάιντερ (Ίντερ)
2011 - Λιονέλ Μέσι (Μπαρσελόνα)
2012 - Λιονέλ Μέσι (Μπαρσελόνα)
2013 - Φρανκ Ριμπερί (Μπάγερν Μονάχου)
2014 - Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης)
2015 - Λιονέλ Μέσι (Μπαρσελόνα)