Σαν σήμερα το 1996: Ο Χάτζι στη Γαλατάσαράι!

Γράφει από την Κωνσταντινούπολη ο Mustafa Bora Kargin
Ήταν 31 Ιουλίου 1996 όταν η Γαλατάσαράι πραγματοποιούσε μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στην Ιστορία της! Ο Γκεόργκι Χάτζι υπέγραφε συμβόλαιο μαζί της, επί προεδρίας Σουρέν, μία κίνηση που θα προκαλούσε ενθουσιασμό στους φίλους της και αίσθηση στην ποδοσφαιρική Ευρώπη.
Ο θρυλικός Ρουμάνος, πρώην άσος της Μπαρσελόνα, της Ρεάλ Μαδρίτης, της Μπρέσια και της Στεάουα Βουκουρεστίου φόρεσε για 5 χρόνια την φανέλα της ομάδας της Κωνσταντινούπολης πραγματοποιώντας τεράστια καριέρα.
Ο "Μαραντόνα των Καρπαθίων" με τη Γαλατάσαράι κατέκτησε το 2000 το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ εναντίον της Άρσεναλ και την ίδια χρονιά το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης! Εκτός από τους 2 Ευρωπαϊκούς τίτλους με τη Γαλατάσαράι, κατέκτησε 4 Πρωταθλήματα και 2 Κύπελλα Τουρκίας, ενώ στη καριέρα του κατέκτησε 3 Πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα, 1 Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ με τη Στεάουα ενώ συμμετείχε και στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1989. Επίσης κατέκτησε 1 Κύπελλο και 2 Σούπερ Καπ Ισπανίας, ενώ έχει συμπεριληφθεί 2 φορές στους καλύτερους παίκτες στον Κόσμο από τη ΦΙΦΑ, και έχει βγει πρώτος σκόρερ στη Ρουμανία, στην Ευρώπη και στο Κύπελλο Πρωταθλητριών.