Ντελ Μπόσκε: «Ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο είναι ο...»

Την άποψή του για το ποιός είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο εξέφρασε ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε. Ο πρώην προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης και της Εθνικής Ισπανίας δήλωσε:
«Ο Πεπ Γκουαρδιόλα είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο, χωρίς αμφιβολία, όχι μόνο για τις επιτυχίες του, αλλά και για το ότι πήρε την απόφαση να πάει στη Μπάγερν, χωρίς να μιλάει γερμανικά. Στο παρελθόν, φέρναμε στην Ισπανία προπονητές από το εξωτερικό, ενώ τώρα οι Ισπανοί είναι αυτοί που φεύγουν. Είμαστε περήφανοι για τον Γκουαρδιόλα. Δεν μπορούσαμε να το φανταστούμε αυτό πριν μερικά χρόνια».
Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το αν ο νέος τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι, θα μπορούσε να αναλάβει την Εθνική Ισπανίας, παρά το ότι κατάγεται από την Καταλωνία. « Γιατί να μην μπορεί ένας Καταλανός να προπονήσει την εθνική Ισπανίας;», απάντησε. «Θα ήταν κάτι ωραίο, γιατί ίσως βοηθούσε να φέρουμε την Καταλωνία πιο κοντά στην υπόλοιπη Ισπανία. Φαντάζομαι στην Εθνική θα πληρωνόταν λιγότερο απ’ ότι σε κάποιον σύλλογο, αλλά δε νομίζω αυτό να ήταν πρόβλημα για κάποιον που έχει βγάλει ήδη τόσα χρήματα».