Αποδυτηριάκιας: «Ο Ρονάλντο ήθελε να φύγει απ' τον τελικό!»

Εγώ θα το πω. Δεν μου το βγάζεις από το μυαλό. Ο Ρονάλντο δεν ήθελε να συνεχίζει μέχρι τέλος κόντρα στη Γαλλία. Ευχόταν «κάτι» να γίνει, να φύγει από τον αγώνα.
Το έβλεπε ο Ρονάλντο, όπως όλοι στη γη, ότι είναι κωλοομάδα αυτή που παρουσίασε η Πορτογαλία. Θλιβερή κατάτασταση. Ένα ερείπιο, χωρίς θέληση να πολεμήσει. Και, βέβαια, μία Πορτογαλία με προπονητή που περίμενε «βοήθεια» μονάχα από την Παναγία. Μόνον αν το θέλει η μητέρα του Ιησού.
Τι καλά, λοιπόν, θα ήταν να την κοπανήσω από τον τελικό, σκεπτόταν ο Ρονάλντο. Να μη βγω χαμένος. Διότι εγώ, όχι κάποιος άλλος παίκτης, ούτε ο προπονητής και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας θα χάσει πόντους αν ηττηθεί η ομάδα στον τελικό.
Είμαι χίλια τα εκατό σίγουρος ότι έτσι σκεπτόταν το παιδί. Όχι ότι έψαχνε τον τραυματισμό του. Όχι, αυτό. Ούτε ότι επεδίωκε να τσακιστεί στο πόδι του, για να έχει τη δικαιολογία της απουσίας του.
Ποιος μου λέει εμένα ότι η δύναμη της θέλησης σου κάποιες φορές γίνεται πραγματικότητα. Μην πέσουμε στο χώρο του Ανεξήγητου. Στις άγνωστες, τις άπιαστες, τις αόρατες «μαγικές»(;) δυνάμεις που ορίζουν τη ζωή μας και χωρίς τη δική μας συμβολή, όμως λειτουργεί τελικά η σκέψη.
Αυτή είναι η υποψία μου! Ότι ο Ρονάλντο ήταν σίγουρος για την ήττα της Πορτογαλίας και ευχόταν να προκύψει κάτι και να αποφύγει να αγωνιστεί. Όχι, δηλαδή, να χάσει η ομάδα μ' αυτόν μέσα, μ' αυτό το άρρωστο ψυχολογικά άτομο, που θεωρείται ο ηγέτης, το απόλυτο μέγεθος. Άρα, σ' αυτόν και μόνον σ' αυτόν θα ανήκει η αποτυχία.
Τελικά. Ο κακός Θεός της μπάλας πραγματοποίησε την «ευχή» του Ρονάλντο.
ΠΗΓΗ: Αποδυτηριάκιας