Σκίμπε: «Τεστ υψηλού ανταγωνισμού τα παιχνίδια με Αυστραλία»

Η Εθνική ομάδα των Ανδρών θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί κοντά στους πολυπληθείς ομογενείς της Αυστραλίας τον ερχόμενο Ιούνιο, καθώς θα αντιμετωπίσει σε δύο φιλικούς αγώνες την πρωταθλήτρια Ασίας.
Ο πρώτος εξ αυτών θα διεξαχθεί στις 4 Ιουνίου στο «ΑΝΖ Stadium» του Σίδνεϊ, ενώ ο δεύτερος θα πραγματοποιηθεί τέσσερις ημέρες αργότερα, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Μίκαελ Σκίμπε, να ανυπομονεί για τα παιχνίδια όσο και οι Έλληνες της μακρινής χώρας.
«Είμαστε χαρούμενοι που θα αντιμετωπίσουμε την Αυστραλία, μια διαχρονικά καλή ομάδα, αν αναλογιστεί κάποιος ότι καταφέρνει συνέχεια να συμμετάσχει στα Παγκόσμια Κύπελλα» υπογράμμισε ο Γερμανός εκλέκτορας της Εθνικής ενόψει των επικείμενων συναντήσεων.
«Σκοπεύω να έχω μαζί μου την καλύτερη ομάδα, επειδή οι αγώνες μας στην Αυστραλία θα είναι οι τελευταίοι που θα δώσουμε πριν από τον επόμενο Σεπτέμβριο, οπότε θα παίξουμε ένα φιλικό στην Ρωσία και στη συνέχεια θα μπούμε στη διαδικασία της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2018. Οφείλουμε λοιπόν, να δουλέψουμε σκληρά για να βελτιωνόμαστε συνέχεια και εκτιμώ ότι αυτοί οι αγώνες θα μας προσφέρουν τη δυνατότητα να τεστάρουμε τις δυνατότητές μας σε συνθήκες υψηλού ανταγωνισμού» συμπλήρωσε ο τεχνικός της Εθνικής ομάδας.
Ο τελευταίος φιλικός αγώνας ανάμεσα στις δύο ομάδες χρονολογείται από τις 25 Μαΐου 2006, όταν η Ελλάδα είχε ηττηθεί από τους "Socceroos" με 0-1 στο στάδιο MCG της Μελβούρνης με γκολ του Σκόκο στο 16ο λεπτό.
ΑΠΕ-ΜΠΕ