Οι λόγοι που μένει ο Φαν Γκάαλ στον πάγκο

Στον απόηχο της ήττας από τη Μίντιλαντ, ενδεχομένως και την πιο... ντροπιαστική στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία της, στο Μάντσεστερ το σύνθημα είναι ένα: «η διοίκηση καλείται να πάρει μέτρα και άμεσα. Ο Λουίς Φαν Γκάαλ πρέπει να φύγει» έγραψε η τοπική εφημερίδα «Manchester Evening News». Τα προβλήματα στοιβάζονται στη Γιουνάιτεντ.
Τραυματισμοί, καμία εγγύηση βελτίωσης της ομάδας -αντίθετα από ό,τι συνέβη πέρυσι στους τελευταίους δύο μήνες της Πρέμιερ Λιγκ- διαφωνίες προπονητή - παικτών, ακριβές μεταγραφές που δεν αποδίδουν, αποδοκιμασίες από την εξέδρα, ωστόσο η διοίκηση στηρίζει τον Ολλανδό τεχνικό. Το έκανε μετά τον αποκλεισμό από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (8/12) και στο διάστημα πριν από τις γιορτές και μετά τα Χριστούγεννα όταν ήρθαν οι απανωτές από Μπόρνμουθ, Νόριτς, Στόουκ, επανέλαβε και στις 23/1 ύστερα από την ήττα από τη Σαουθάμπτον και τώρα ακολούθως των χαμένων αγώνων από Σάντερλαντ και Μίντιλαντ.
Οι λόγοι που μένει ο Φαν Γκάαλ στον πάγκο και δεν αντικαθίσταται παρά τα άσχημα αποτελέσματα και την αίσθηση πως η ομάδα οπισθοδρομεί είναι αρκετοί. Ο Εντ Γούντγουορντ, αντιπρόεδρος του συλλόγου, αλλά αυτό που... τρέχει την ομάδα τραβάει τη μια άκρη της διελκυστίνδας. Στην άλλη φέρεται να βρίσκεται η «παλιά φρουρά» των σερ Αλεξ Φέργκιουσον, σερ Μπόμπι Τσάρλτον και του πρώην εκτελεστικού διευθυντή, Ντέιβιντ Γκιλ.
Ο Γούντγουορντ δεν επιθυμεί να διώξει κι άλλον προπονητή όπως έκανε με τον Ντέιβιντ Μόγες. Ωστόσο, αντιλαμβάνεται πως η ομάδα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Δεν εμπιστεύεται τον Ράιαν Γκιγκς που παρουσιάζεται να στηρίζει η άλλη μεριά, καθώς δεν θέλει να δεσμευτεί σε συμβόλαιο μεγάλης χρονικής διάρκειας με τον νυν βοηθό του Φαν Γκάαλ. Αν θα εξαρτιόταν, πάλι, αποκλειστικά από εκείνον θα καλούσε τον Ζοσέ Μουρίνιο.
Οι λόγοι που μένει ο Φαν Γκάαλ στον πάγκο
Η πρόσληψη του Πεπ Γκουαρδιόλα από τη Μάντσεστερ Σίτι και οι επενδύσεις που κάνει σε παίκτες και εγκαταστάσεις - ακαδημίες η γειτόνισσα, έκαμψαν τις αντιστάσεις του πως η συμπεριφορά του Μουρίνιο και τα μέτωπα που ανοίγει είναι ζημιογόνα για μια ομάδα που παίζει (και) στο χρηματιστήριο και οι σπόνσορες της θέλουν να σχετίζονται με ομάδα που έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία. Γνωρίζει, όμως, πολύ καλά πως δίχως νίκες οι σπόνσορες θα φύγουν. Ο Μουρίνιο δεν εγγυάται θέαμα ούτε καλούς τρόπους, αλλά εγγυάται επιτυχίες. Η «παλιά φρουρά», όμως, έχει εκφράσει τις ενστάσεις της για τον Πορτογάλο. Μέχρι τελικά να κερδίσει μια από τις δύο πλευρές, ο Φαν Γκάαλ θα μένει στη θέση του.
ΠΗΓΗ: Manchester Evening News, sentragoal.gr