Νίκες για Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Τρίπολη

Με νίκες συνέχισαν στην 20ή αγωνιστική ημέρα του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο Αστέρας Τρίπολης. Αναλυτικά:
Πλατανιάς-Παναθηναϊκός 2-3
Πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη επί του Πλατανιά με 2-3 σημείωσε ο Παναθηναϊκός, που βρίσκεται στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης του πρωταθλήματος στην κανονική περίοδο.
Για την ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι ήταν το τρίτο συνεχές «διπλό» στο πρωτάθλημα, όμως η νίκη αποδείχθηκε Πύρρειος καθώς οι «Πράσινοι» έχασαν με σοβαρό τραυματισμό στον ώμο τον Μπουμάλ, αλλά και τον Τελάντερ.
Σε ένα πολύ θεαματικό παιχνίδι με γρήγορο ρυθμό οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι σε εκτέλεση κόρνερ του Μενδρινού στο 11΄, για να προηγηθεί ο Παναθηναϊκός στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι με τον Καλτσά, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε μια αμυντική ολιγωρία των γηπεδούχων και πλάσαρε εύκολα τον Σωτηρίου.
Ο επιθετικός της αθηναϊκής ομάδας έμελλε να εξελιχθεί σε πρόσωπο του αγώνα. Με τον Τελάντερ να τραυματίζεται και να αποχωρεί στο 51΄, ο πρώην επιθετικός της Βέροιας διπλασίασε για την ομάδα του δύο λεπτά αργότερα, καθώς ύστερα από σέντρα του Μέστο και άστοχη έξοδο του Σωτηρίου έγραψε με κεφαλιά το 0-2.
Η έκβαση του αγώνα φάνηκε να οριστικοποιείται, αλλά δεν ήταν έτσι. Στο 62ο λεπτό ο Γουνδουλάκης τιμώρησε την αμυντική αδράνεια των φιλοξενούμενων μειώνοντας, με τον Κλωναρίδη πάντως να «απαντά» άμεσα σκοράροντας το 1-3 στο 69΄ ύστερα από ασίστ του Μπουμάλ.
Τέσσερα λεπτά αργότερα, όμως, σε εκτέλεση κόρνερ από αριστερά ο Ράμος αφύλαχτος και ανενόχλητος στην «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας σχεδόν δεν χρειάστηκε να κάνει άλμα για να μειώσει εκ νέου, σε 2-3, αλλά ο χρόνος είχε τελειώσει για τους παίκτες του Γιώργου Παράσχου.
Στο 81΄ ο Μπουμάλ τραυματίστηκε σοβαρά, όταν στην προσπάθειά του να στοπάρει την μπάλα έπεσε μόνος και χτύπησε στον ώμο, για να κλείσει ο κύκλος των ευκαιριών με μια σπάνια ευκαιρία που είχε ο Λουντ στο 88΄, όταν βγήκε μόνος απέναντι στον Σωτηρίου αλλά πλάσαρε σαν «πρωτάρης».
ΑΕΚ-Βέροια 3-0
Ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση της 2ης θέσης στην κανονική περίοδο έκανε σήμερα η ΑΕΚ, μετά τη νίκη της με 3-0 επί της Βέροιας στο ΟΑΚΑ.
Με μία ακόμη... μεστή και ουσιώδη εμφάνιση και χωρίς να «πατήσει το γκάζι», η Ένωση κατάφερε να ανεβάσει το σερί των διαδοχικών νικών που έχει με την έλευση του 2016 και να διατηρήσει ο ανέπαφη την εστία της σε τρίτο διαδοχικό ματς (1-0 τον ΠΑΟΚ και 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα τα δύο προηγούμενα).
Η έλευση του Δημήτρη Ελευθερόπουλου δεν ήταν αρκετή για να σταματήσει το αρνητικό σερί της Βέροιας (4η ήττα στα 5 τελευταία ματς) και κατ΄ επέκταση να δώσει... ανάσα στην ομάδα που παραμένει στο +6 από τον προτελευταίο Πανθρακικό. Οι φιλοξενούμενοι πάλεψαν, κατάφεραν για 38 λεπτά να περιορίσουν τους «Κιτρινόμαυρους», αλλά από τη στιγμή που δέχτηκαν το πρώτο γκολ επηρεάστηκαν σημαντικά και με το δεύτερο στο ξεκίνημα της επανάληψης «παραδόθηκαν».
Άψογα στημένη στον αγωνιστικό χώρο ήταν η Βέροια και στο πρώτο 45λεπτο δυσκόλεψε πάρα πολύ τους γηπεδούχους στον τομέα της οργάνωσης του παιχνιδιού. Η μεσαία γραμμή της Ένωσης δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά όπως συνέβαινε στα προηγούμενα ματς, κι αν εξαιρέσει κανείς δυο-τρεις μικροευκαιρίες που δημιουργήθηκαν στο πρώτο μέρος, η Βέροια κατάφερε να «κλειδώσει» τα ατού των γηπεδούχων και να μην κινδυνεύσει ιδιαίτερα.
Μέχρι το 38΄, όμως... Η «Βασίλισσα του Βορρά» ήταν η ομάδα που είχε την καλύτερη ευκαιρία στο διάστημα αυτό, με το σουτ του Μαγέφσκι στο 5΄ να κοντράρει και να αλλάζει πορεία, αλλά ο Ανέστης αντέδρασε εξαιρετικά και απόκρουσε όσο χρειαζόταν για να στείλει τη μπάλα στο δοκάρι.
Μοναδική φάση που η ΑΕΚ φάνηκε απειλητική προς την εστία του Καντιμοίρη ήταν αυτή του 18ου λεπτού, όταν μετά την κεφαλιά του Γιόχανσον από κόρνερ η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Κόντρα στη ροή του αγώνα η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ κατάφερε να πάρει... κεφάλι στο σκορ στο 38ο λεπτό.
«Δράστης» σε τρίτο σερί ματς ήταν ο Ρόναλντ Βάργκας (πέτυχε το νικητήριο γκολ κατά του ΠΑΟΚ 1-0, ενώ άνοιξε το σκορ στους Ζωσιμάδες στο 2-0 των «Κιτρινόμαυρων»), ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Ντίντακ και με προβολή άνοιξε το σκορ. Το ματς ουσιαστικά τελείωσε στο 55΄ με το δεύτερο γκολ της Ένωσης από τον Αραβίδη, μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά-πάσα του Γιόχανσον.
Προσπάθησε η Βέροια να μειώσει για να ξαναμπεί στο ματς, έχασε δύο καλές ευκαιρίες στο 68΄ και 71΄ με τους Κόλα, Ναζλίδη, αλλά το γκολ δεν ήρθε και η ΑΕΚ δεν κινδύνευσε στη συνέχεια.
Κατάφερε, μάλιστα, να πετύχει και τρίτο γκολ στο 89΄ με τον Μάνταλο, ο οποίος πήρε το «ριμπάουντ» από την απόκρουση του Καντιμοίρη στο πέναλτι που εκτέλεσε ο Μπουονανότε και διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Στην φάση που προηγήθηκε ο Μαλόν χρησιμοποίησε το χέρι του και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή.
Το παιχνίδι τελείωσε με δεύτερο δοκάρι για την Βέροια και πάλι με τον Μαγέφσκι (κεφαλιά).
Αστέρας Τρίπολης-Λεβαδειακός 2-0
Με ήρωα τον Γιώργο Μπαντή, ο Αστέρας Τρίπολης επιβλήθηκε 2-0 εντός έδρας του Λεβαδειακού, για την 20ή αγωνιστική της Super League.
Στο πρώτο του παιχνίδι μετά την απομάκρυνση του Στάικου Βεργέτη και μετά το «βαρύ» 5-0 από τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο, ο Αστέρας δεν ήταν καλός, αλλά ευτύχησε να έχει σε απίστευτη μέρα τον τερματοφύλακά του. Τουλάχιστον, σε 4 περιπτώσεις (2 στο πρώτο και άλλες τόσες στο δεύτερο μέρος) ο 30χρονος γκολκίπερ έκανε σωτήριες επεμβάσεις με κορυφαία την φάση του 71ου λεπτού στο τετ-α-τετ με τον Μάντζιο και σαφώς του ανήκει το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας των Αρκάδων. Χάρις στο «τρίποντο» αυτό η πελοποννησιακή ομάδα «έπιασε» τον Πανιώνιο στην 5η θέση και εξακολουθεί να ελπίζει βάσιμα στην είσοδό της στα play off.
Το ματς στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» είχε πολύ καλό ρυθμό στο πρώτο 20λεπτο, με τις δύο ομάδες να χάνουν ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ, με κορυφαία το δοκάρι του Λεβαδειακού μετά την εκτέλεση φάουλ από τον Μπεν στο 11΄.
Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, απείλησαν στο 5΄ με τον Ζησόπουλο που απέτυχε να σκοράρει με βολ πλανέ ενώ ήταν εντελώς αμαρκάριστος στην περιοχή, ενώ προς το τέλος του ημιχρόνου είχαν άλλη μία καλή στιγμή με τον Γιάννου, το σουτ του οποίου απόκρουσε ο Τσιντώτας.
Στο ντεμπούτο του Αμπντούλ Ατζαγκούν ο Λεβαδειακός προσπάθησε να «χτυπήσει» στην αντεπίθεση και βγήκε αρκετές φορές με καλές προϋποθέσεις στην κόντρα, χάρις στην ποιότητα των Μπεν, Ατζαγκούν και Μάντζιου, ωστόσο, δεν κατάφερε να σκοράρει.
Ανοιχτό ποδόσφαιρο παίχτηκε και στο δεύτερο μέρος, με τους Βοιωτούς να χάνουν δύο σπουδαίες ευκαιρίες στο δίλεπτο 57΄-58΄, αρχικά με τον Μπαντή να λέει «όχι» στον Μπεν και στη συνέχεια με τον Ατζαγκούν να αστοχεί από πλεονεκτική θέση. Κόντρα στη ροή του ματς οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 61΄ με την κεφαλιά του Μπερτόλιο μετά την εκτέλεση του πλαγίου από τον Παντελιάδη!
Παρά το γκολ που δέχτηκαν οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν κάτω και στο 65΄ έφτασαν κοντά στο 1-1, με τον Μπαντή να απομακρύνει εντυπωσιακά το σουτ του Ατζαγκούν. Νέα μεγάλη επέμβαση του γκολκίπερ των Αρκάδων στο 68΄ στο σουτ του Μάντζιου, ενώ στην επαναφορά της μπάλας ο Ατζαγκούν δεν κατάφερε να στείλει στα δίχτυα.
Το παιχνίδι τελείωσε ουσιαστικά στο 82΄, όταν έγινε το 2-0 με το απευθείας φάουλ του Μάσα, ενώ οι Βοιωτοί έπαιξαν τα τελευταία λεπτά με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Μαχαίρα με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ