Τσάμπιονς Λιγκ: Προβάδισμα η Σίτι, ισοπαλία στο Αϊντχόφεν

Ολοκληρώθηκε απόψε το πρώτο σκέλος της φάσης των "32" του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε με 1-3 μέσα στο Κίεβο την Ντιναμό, ενώ στο Αϊντχόβεν, ισόπαλες 0-0 αναδείχθηκαν οι PSV και Ατλέτικο Μαδρίτης. Αναλυτικά:
Ντιναμό Κιέβου-Μάντσεστερ Σίτι 1-3
Η… λάτιν παροικία της Μάντσεστερ Σίτι έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στους «Πολίτες» για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, οδηγώντας την ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι στη νίκη με 1-3 επί της Ντιναμό, στο Κίεβο.
Οι Άγγλοι θα υποδεχθούν τους Ουκρανούς στο «Έτιχαντ» στις 15 Μαρτίου έχοντας παρακαταθήκη το «διπλό» που τους φέρνει κοντά στην οκτάδα, αν και στο ξεκίνημα λαχτάρισαν καθώς στο 4ο λεπτό στη σέντρα – σουτ του Γιαρμολένκο και μετά την απόκρουση του Χαρτ η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι.
Στο 12΄ ο Τεόντορτσουκ είχε ένα μόλις άστοχο σουτ και τρία λεπτά αργότερα η Σίτι άνοιξε το σκορ με τον Αγουέρο, μετά το κόρνερ του Νταβίντ Σίλβα και την πρώτη κεφαλιά του Γιάγια Τουρέ. Ο Αργεντίνος άσος έχασε στο 22΄ μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει, όταν το σουτ που επιχείρησε σχεδόν άγγιξε το δοκάρι των γηπεδούχων.
Το 0-2 σημειώθηκε στο 40΄ από τον Σίλβα, όταν σε αντεπίθεση της Σίτι ο Αγουέρο «πάτησε» την μπάλα στον Στέρλινγκ, που βρήκε με σέντρα τον Ισπανό διεθνή ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Σοφκόσκι.
Η Ντιναμό ξαναμπήκε στο παιχνίδι όταν μείωσε στο 58΄. Ο Οταμέντι δεν κατόρθωσε να διώξει καλά την μπάλα, η οποία κατέληξε στον Μπουγιάλσκι που σούταρε και με τη βοήθεια του ποδιού του Κομπανί, στον οποίο βρήκε η μπάλα, έγινε το 1-2.
Το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό ως το τέλος και ως εκ τούτου ακολούθησαν οι μεγάλες ευκαιρίες του Μπουγιάλσκι στο 79΄ (απέκρουσε ο Χαρτ) και του Τουρέ στο 82΄, που έπιασε ολομόναχος την κεφαλιά αλλά αστόχησε, όμως στο 90΄ ο πρώην άσος του Ολυμπιακού με ωραίο αριστερό σουτ έγραψε το τελικό 1-3.
Αϊντχόβεν-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-0
Χωρίς νικητή και γκολ έληξε ο αγώνας στο «Φίλιπς Στάντιον» ανάμεσα στην Αϊντχόβεν και την Ατλέτικο Μαδρίτης, που πλέον θα λύσουν τις διαφορές τους στο «Βιθέντε Καλδερόν», στις 15 Μαρτίου.
Ο προπονητής των Ολλανδών, Φιλίπ Κοκού, είχε δηλώσει στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ότι πρώτιστος στόχος της ομάδας του θα ήταν η διατήρηση του «μηδέν» στην άμυνα και το πέτυχε, παρότι οι γηπεδούχοι έπαιξαν από το 68ο λεπτό με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Γκαστόν Περέιρο.
Όπως εύκολα μπορεί να υποθέσει κάποιος με βάση το τελικό σκορ, ο αγώνας ήταν από μέτριος έως κακός ποιοτικά καθώς η σφιχτή τακτική των γηπεδούχων εγκλώβισε την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, αν και η αλήθεια είναι ότι οι «Ροχιμπλάνκος» δεν φάνηκαν διατεθειμένοι να ρισκάρουν.
Η πολύ μεγάλη φάση στο πρώτο ημίχρονο ανήκε στους Ολλανδούς: στο 32΄ οι Περέιρο και Πρέπερ «ρεζίλεψαν» την άμυνα της Ατλέτικο, αλλά ο δεύτερος από πολύ κοντά δεν κατόρθωσε να νικήσει τον Όμπλακ που απέκρουσε, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια διαδοχικά σουτ σε σώματα παικτών της Ατλέτικο.
Στο 57΄ ο Κόκε παραλίγο να σημειώσει ένα υπέροχο... αυτογκόλ στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα, στο 62΄ ακυρώθηκε (ορθώς) γκολ του Γοδίν για επιθετικό φάουλ του Ουρουγουανού στόπερ, ενώ μετά την αποβολή του Περέιρο οι Ισπανοί ανοίχτηκαν λίγο κι έτσι στο 69΄ το δυνατό σουτ Γκάμπι έδιωξε στη γωνία του ο Ζουτ, ενώ στο 70΄ ο Τόρες σούταρε άστοχα από καλή θέση.