Τσάμπιονς Λιγκ: Προβάδισμα για Μπενφίκα και Παρί ΣΖ

Η μαγεία του Τσάμπιονς Λιγκ επέστρεψε! Το βράδυ της Τρίτης έγιναν τα πρώτα δύο ματς για τη φάση των «16», με τις Μπενφίκα και Παρί Σεν-Ζερμέν να παίρνουν το προβάδισμα. Αναλυτικά:
Μπενφίκα-Ζενίτ 1-0
Η Μπενφίκα άργησε αλλά είχε υπομονή και τελικά βρήκε το γκολ που έψαχνε στις καθυστερήσεις για να νικήσει με 1-0 τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στο «Ντα Λουζ» και να πάρει ένα μικρό προβάδισμα απέναντι στους Ρώσους, στο πρώτο παιχνίδι τους για τη φάση των «16» στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Το μοναδικό γκολ του αγώνα σημείωσε με κεφαλιά ο Ζόνας στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με την Μήτρογλου να ξεκινά βασικός και απόψε στους «Αετούς» αλλά να μην του πηγαίνει το παιχνίδι κι έτσι να αντικαθίσταται από τον Χιμένες στο 63΄, ενώ ο Σάμαρης έπαιξε σε όλο τον αγώνα.
Η Ζενίτ προσπάθησε να αποσπάσει την ισοπαλία αλλά «προδώθηκε» στο τέλος, και έτσι έχει δύσκολο δρόμο μπροστά της στη ρεβάνς της 9ης Μαρτίου. Ο πρώην τερματοφύλακας της Ξάνθης, ο Λοντίγκιν, ήταν θετικός και αποσόβησε το γκολ στο 69ο λεπτό, στερώντας τη χαρά στον Νίκο Γκαϊτάν.
Οι φιλοξενούμενοι, από την πλευρά τους, έχασαν την ευκαιρία τους στο 53΄, με τον Ζούλιο Σέζαρ να λέει «όχι» στον Βίτσελ. Να σημειωθεί ότι η Ζενίτ τελείωσε τον αγώνα με 10 παίκτες καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στις καθυστερήσεις ο Κρισίτο.
Παρί Σεν-Ζερμέν-Τσέλσι 2-1
Προβάδισμα πρόκρισης για την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, πήρε και η Παρί Σεν Ζερμέν, που νίκησε στο «Παρκ ντε Πρενς» την Τσέλσι με 2-1 στην πρώτη μεταξύ τους συνάντηση για τη φάση των «16».
Η ομάδα του Λοράν Μπλαν ξεκίνησε δυνατά και πίεσε. Στο 22ο λεπτό όμως ο Ντιέγκο Κόστα έπιασε την κεφαλιά από κοντά αλλά ο Κέβιν Τραπ έκανε καπαπληκτική απόκρουση.
Το σκορ άνοιξε τελικά στο 40΄ με εκτέλεση φάουλ του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Η Παρί δεν πήγε πάντως προηγούμενη στα αποδυτήρια, αφού η Τσέλσι έφτασε στο 1-1 στις καθυστερήσεις με σουτ του Όμπι Μίκελ.
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ένας επιθετικός μονόλογος της πρωταθλήτριας Γαλλίας αλλά τότε ήταν η ώρα του Τιμπό Κουρτουά, που είχε «κατεβάσει τα ρολά» και σταμάτησε τις προσπάθειες των Λούκας Μόουρα, Μπλεζ Ματουιντί και Άνχελ Ντι Μαρία.
Στο 78ο λεπτό, όμως, ο Βέλγος γίγαντας δεν κατόρθωσε να κάνει τίποτα στο εκπληκτικό σουτ του Έντινσον Καβάνι, τον οποίο είχε βρει με απίθανη πάσα ο Ντι Μαρία κι ενώ ο Ουρουγουανός είχε μπει στον αγώνα τέσσερα λεπτά νωρίτερα για να χαρίσει τελικά τη νίκη στην ομάδα του και να στείλει την Παρί με πλεονέκτημα στη ρεβάνς της 9ης Μαρτίου.