Τσάμπιονς Λιγκ: Ήττες των γηπεδούχων

Με ήττες των γηπεδούχων ολοκληρώθηκε το δεύτερο σετ αναμετρήσεων για τη φάση των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ. Αναλυτικά:
Γάνδη-Βόλφσμπουργκ 2-3
Η Βόλφσμπουργκ έκανε από σήμερα βήμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά τη νίκη της στο Βέλγιο επί της Γάνδης με 2-3.
Πρωταγωνιστής της Γερμανικής ομάδας ήταν ο διεθνής άσος της Τζούλιαν Ντράξλερ, ο οποίος «σκότωσε» την ψυχολογία των γηπεδούχων ανοίγοντας το σκορ στο 44ο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου.
Στο 55΄ ο Ντράξλερ διπλασίασε όταν έκλεψε τη μπάλα, πέρασε με «ποδιά» τον Νίλσεν και την «έσκαψε» πάνω από τον Σελς σκοράροντας ένα απίθανο γκολ, ενώ στο 60΄ και ύστερα από παράλληλη μπαλιά του Τρας, ο Κρούζε με προβολή ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 0-3.
Οι Βέλγοι δεν είχαν πει όμως την τελευταία λέξη τους κι έτσι κατόρθωσαν να μειώσουν τη διαφορά σκοράροντας δύο γκολ, με τον αρχηγό Κουμς στο 81΄ και τον Κουλιμπαλί στο 89΄, δίνοντας πλέον μεγάλο ενδιαφέρον στη ρεβάνς της 8ης Μαρτίου, στη Γερμανία.
Ρόμα-Ρεάλ Μαδρίτης 0-2
Για 57 λεπτά η Ρεάλ ήταν εγκλωβισμένη στην τακτική και τα αμυντικά σχήματα του Λουτσιάνο Σπαλέτι.
Το πρώτο ημίχρονο είχε μόνο δύο καλές ευκαιρίες, απόρροια του σφιχτού παιχνιδιού της Ρόμα. Στο 33΄ ο Ρονάλντο από αριστερά ύψωσε για τον Μαρσέλο, που σούταρε εν κινήσει στέλνοντας την μπάλα πάνω από το δοκάρι του Σέζνι.
Στο 45΄ και σε αντεπίθεση η Ρόμα, ο Ελ Σαραουΐ μπήκε ταχύτατα από αριστερά αλλά τη στιγμή που ετοιμαζόταν να πλασάρει τον Νάβας έκανε σωτήριο τάκλιν ο Βαράν και αποσόβησε μια πολύ δύσκολη για την εστία του κατάσταση.
Στο 57΄ σημειώθηκε το πρώτο γκολ του αγώνα, όταν στην επίθεση που εκδηλώθηκε από αριστερά ο Μαρσέλο βρήκε τον Ρονάλντο, που έκανε το 0-1, για να διπλασιάσει στο 86΄ ο Χεσέ γράφοντας το τελικό 0-2.