Τα μπαλάκια σε... "θερμοκρασία δωματίου"

Η επεισοδιακή κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδος, το τσεκάρισμα στα μπαλάκια που είχαν "θερμοκρασία δωματίου", οι αντεγκλήσεις και όλο το "περιτύλιγμα" της διαδικασίας που ήταν το... ελληνικό ποδόσφαιρο όπως το ξέρουμε.
Ντέρμπι δεν έβγαλε η κλήρωση των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος. Φαίνεται πως ήταν λιγότερο "ορεξάτη" από τους ίδιους τους παράγοντες των ομάδων, που πήγαν στα γραφεία της ΕΠΟ για... ντέρμπι μέχρι τελικής πτώσεως. Άλλωστε, έπρεπε να υπάρχει μια νοστιμάδα στην όλη διαδικασία, να μην είναι νερόβραστη.
Εμείς δεν είμαστε σαν τους ξενέρωτους τους ξένους, μας ενδιαφέρει και το περιτύλιγμα, το γύρω-γύρω, ο τζέρτζελος, να έχει κάτι διαφορετικό βρε αδελφέ. Το Sport24.gr βρέθηκε στο Πάρκο Γουδή και μας μεταφέρει το κλίμα απ' όσα έλαβαν χώρα στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας...
Ο Παναθηναϊκός ήταν ετοιμοπόλεμος. Άλλωστε, έφτασε κουστωδία ολόκληρη στην διαδικασία. Οι κ.κ. Στράτος Σωπήλης, Ανδρέας Παναγόπουλος και Βασίλης Κωνσταντίνου δεν είναι ότι δεν είχαν κάτι καλύτερο να κάνουν και είπαν να περάσουν μια βόλτα. Έφτασαν με αίτημα. Ήθελαν να τραβήξουν οι ίδιοι και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι των ομάδων τα μπαλάκια.
Ο πρόεδρος Επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΟ, Μάνος Γαβριηλίδης, αν και είπε πως δεν θα μπει στην διαδικασία να το συζητήσει, το συζήτησε και με το παραπάνω. Δεν επρόκειτο να αλλάξει άποψη, το θεωρούσε προσβολή για τον ίδιο και την Ομοσπονδία να παραμεριστεί η Επιτροπή και να κάνουν την κλήρωση οι εκπρόσωποι των ομάδων, διότι θεωρεί πως δεν έγινε κάτι μεμπτό την προηγούμενη φορά και πως οι δημοσιογράφοι δημιούργησαν/με το κλίμα.
Ο Τάκης Αγραφιώτης του Ολυμπιακού είπε πως "είναι αστεία πράγματα αυτά" και ότι "Μα είναι δυνατόν; Τέτοια ώρα θα κάνουμε αυτή τη συζήτηση;", όμως δεν είχε κανένα πρόβλημα να τραβήξουν τα μπαλάκια οι ομάδες. Ο Παναθηναϊκός επέμενε δια των εκπροσώπων του, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ συνηγόρησαν σε αυτό, ενώ ο Βασίλης Γκαγκάτσης ήταν πιο ρηξικέλευθος. Όσοι ήθελαν να σηκωθούν από την θέση και να τραβήξουν μπαλάκι και όσοι δεν ήθελαν, ας κάθονταν κάτω. Ο ίδιος δεν τραβούσε και μεγάλο ζόρι...
Με τα πολλά ο κ. Γαβριηλίδης, ο οποίος 3-4 φορές έριξε... σπόντες για το δικό μας σινάφι (αν και το είχαμε καταλάβει και με την πρώτη!), δεν έκανε δεκτό το αίτημα, η χάβρα συνεχιζόταν, ο ένας μιλούσε με τον άλλον και κάποια στιγμή, προτού ξεκινήσει η διαδικασία, ρώτησε αν ήθελε κάποιος να... ελέγξει τα μπαλάκια, την θερμοκρασία τους, το μέγεθός τους, εν ολίγοις για να τσεκάρει ότι δεν παίζει λαμογιά στην όλη φάση.
Και όμως, ο κ. Σωπήλης σηκώθηκε. Αν και ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου το είπε χιουμοριστικά, ο εκ των εκπροσώπων του Παναθηναϊκού δεν γέλασε καθόλου και το έκανε πράξη. Σηκώθηκε από την θέση του, έκανε 2-3 βόλτες τα μπαλάκια, τα έλεγξε για να δει πως όλα είναι εντάξει και αναφώνησε "θερμοκρασία δωματίου". Ε, λογικό ήταν να γελάσουν όσοι ήταν παρόντες. Όχι και ο ίδιος.
Από' κει και πέρα, η διαδικασία κύλησε ομαλά, δεν βγήκε κάποιο ντέρμπι, το οποίο πιθανότατα να έδινε "τροφή" για περαιτέρω σχολιάκια. Ήταν μια κλήρωση εφάμιλλη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν κάποιος ρωτούσε "τι ακριβώς είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο;", δεν θα χρειαζόταν να του εξηγήσεις κάτι. Τον πήγαινες στην κλήρωση, τον έβαζες σε μια γωνία, τον άφηνες να την παρακολουθήσει και θα έπαιρνε μόνος του την απάντηση.
(Πηγή φωτό & πληροφοριών sport24.gr)