"Σκάνδαλο" με τον βοηθό του Ζιντάν (βίντεο)

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα για τη Ρεάλ Μαδρίτης, μετά την αποκάλυψη ότι ο βοηθός τον Ζινεντίν Ζιντάν, Νταβίντ Μπετονί, δεν διαθέτει το αντίστοιχο δίπλωμα. Τι απαντούν οι "Μερένγκες".
Η εφημερίδα "Mundo Deportivo" προχώρησε στην αποκάλυψη ότι ο 44χρονος Γάλλος προπονητής, Νταβίντ Μπετονί, ο οποίος είναι το "δεξί χέρι" του συμπατριώτη του, Ζινεντίν Ζιντάν, κι εμφανίζεται ως βοηθός του "Ζιζού" στην τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης, δεν είναι κάτοχος του απαιτούμενου διπλώματος.
Η νομοθεσία της RFEF (Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία) επιτάσσει ο βοηθός προπονητή να έχει τον ίδιο βαθμό διπλώματος με αυτόν του πρώτου. Ο Ζιντάν έχει το UEFA PRO - το οποίο του επιτρέπει να ασκήσει το επάγγελμα του τεχνικού σε Primera, Segunda και Segunda B) - ενώ ο Μπετονί έχει το UEFA A, ένα βαθμό μικρότερο.
Η πραγματικότητα και το επιχείρημα της Ρεάλ
Πώς, όμως, βρίσκεται ο Νταβίντ Μπετονί, στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης, όπως στο ματς κόντρα στην Ντεπορτίβο; Μετά την απομάκρυνση του Ράφα Μπενίτεθ από την τεχνική της ηγεσία, η Ρεάλ έγγραψε στην Μαδριλένικη Ομοσπονδία τον Νταβίντ Μπετονί όχι ως βοηθό προπονητή, αλλά ως φροντιστή (διαχειριστής εξοπλισμού) (!).
Μετά το σχετικό θόρυβο που προκλήθηκε, η Ρεάλ Μαδρίτης εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία αρνείται ότι ο Νταβίντ Μπετονί είναι δεύτερος προπονητής της αλλά απλά μέλος του τεχνικού επιτελείου της ομάδας: "Η Ρεάλ Μαδρίτης κοινοποιεί ότι ο Νταβίντ Μπετονί δεν είναι ο δεύτερος προπονητής της πρώτης ομάδας, όπως γράφτηκε τις τελευταίες ώρες.
Όπως απάντησε ο ίδιος ο Ζινεντίν Ζιντάν, στη συνέντευξη Τύπου της παρουσίασής του, την 5η Ιανουαρίου, δεν έχει δεύτερο τεχνικό. Ο Νταβίντ Μπετονί είναι μέρος του τεχνικού επιτελείου της πρώτης ομάδας".
Όσο για το εάν ο Μπετονί είναι ένα απλό μέρος του τεχνικού επιτελείου ή ο άμεσος βοηθός του Ζινεντίν Ζιντάν, δείτε το παρακάτω βίντεο από την αναμέτρηση κόντρα στην Ντεπορτίβο και κρίνετε:

ΠΗΓΗ: sport24.gr