Πέρασε από τη Μυτιλήνη ο Παναθηναϊκός

Την 2η νίκη σε ισάριθμα ματς πρωταθλήματος στο 2016 πέτυχε ο Παναθηναϊκός, αυτή την φορά επί της Καλλονής στη Μυτιλήνη με 0-2, στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η «αυλαία» της 17ης αγωνιστικής της Super League.
Ο κακός Παναθηναϊκός του πρώτου ημιχρόνου βοηθήθηκε σημαντικά από το γρήγορο γκολ του Καλτσά στο ξεκίνημα της επανάληψης και στη συνέχεια διαχειρίστηκε καλύτερα το παιχνίδι και έφτασε δίκαια στη νίκη. Οι γηπεδούχοι, πλέον, θα πρέπει σιγά-σιγά να συμβιβάζονται με την ιδέα του υποβιβασμού στην Football League, καθώς έμειναν στην τελευταία θέση με 7 βαθμούς και δεν δείχνουν σημάδια αντίδρασης ούτε μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Νίκο Καραγεωργίου.
Στο πρώτο μέρος παίχτηκε κακό ποδόσφαιρο κι από τις δύο ομάδες με αρκετά λάθη στη μεσαία γραμμή και το 4-3-3 του Στραματσόνι να μην αποδίδει γι΄ άλλη μια φορά. Οι γηπεδούχοι που περίμεναν στην άμυνα τους αντιπάλους τους, προσπάθησαν να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση και ήταν αυτοί που είχαν τη μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθούν στις καθυστερήσεις με την κεφαλιά του αμαρκάριστου Μάρκοβιτς από τη μικρή περιοχή να φεύγει άουτ.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με γκολ... από τα αποδυτήρια για το «Τριφύλλι». Από την ασίστ του Μπουμάλ, ο Καλτσάς κατέβασε τη μπάλα με το στήθος στην περιοχή γύρισε το σώμα του και με αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Χογκ (1-0). Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να «καθαρίσουν» το ματς στο 53΄, αλλά το σουτ του Αμπέντ σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στο 81΄ ο Χογκ έκανε δύο σπουδαίες επεμβάσεις σε σουτ των Μπεργκ και Ζέκα.
Μετά το γκολ που δέχτηκε η Καλλονή βγήκε μπροστά για να ισοφαρίσει κι έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες για να το κάνει, αρχικά με τον Μάρκοβιτς που δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά στην άδεια εστία, ενώ στο 72΄ το βολέ του Καλτσά πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Στιλ.
Στο 89΄ οι «Πράσινοι» είχαν και δεύτερο δοκάρι μετά την κεφαλιά του Ατζαγκούν, ωστόσο, στο 90΄ με το ευθύβολο σουτ του Μπουμάλ (πρώτο του γκολ με την πράσινη φανέλα στο ντεμπούτο του στη Super League) τα πάντα τελείωσαν.
ΑΠΕ-ΜΠΕ