Ματσάρα στη Λεωφόρο, Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 4-2

Το πιο θεαματικό παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής, κι ενώ εκκρεμούν οι δύο αναβληθείσες χθεσινές συναντήσεις σε Ξάνθη και Λιβαδειά, βρήκε νικητή τον Παναθηναϊκό επί του Παναιτωλικού με 4-2.
Σε μια αναμέτρηση με πολλές συγκινήσεις, ανατροπές και πλούσιες φάσεις μπροστά στις εστίες το τρίποντο πήγε στην πιο εύστοχη ομάδα κι αυτή ήταν η γηπεδούχος, αφού οι παίκτες του Γιάννη Ματζουράκη είχαν αρκετές μεγάλες στιγμές για να φύγουν από το «Απόστολος Νικολαΐδης» με βαθμό, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκαν.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν ο Αμπέντ «κλειδώσει» στις καθυστερήσεις τη νίκη, που φέρνει την ομάδα του στους 2 βαθμούς πίσω από τη δεύτερη ΑΕΚ, δευτερόλεπτα πριν ο Βασιλείου είχε χάσει πολύ μεγάλη ευκαιρία για το 3-3, όταν ο Ταυλαρίδης τον ανέκοψε με σωτήρια προβολή (σε κόρνερ), τη στιγμή που ετοιμαζόταν να «κεραυνοβολήσει» τον Στιλ.
Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν τον τέλειο αιφνιδιασμό ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό με τον Βιγιαφάνες, που πήρε την μπάλα από τη μεσαία γραμμή και εξέθεσε τους Ταυλαρίδη και Τελάντερ πριν ολοκληρώσει ιδανικά τη φάση για το 0-1, κι ενώ ένα λεπτό νωρίτερα ο Κάπελ είχε χάσει σπουδαία ευκαιρία.
Τέσσερα λεπτά αργότερα, σε σέντρα του Νάνο και με δύο παίκτες των «Πράσινων» εκτεθειμένους χωρίς να υποδειχθεί οφσάιντ, η μπάλα κατέληξε από τον Καρέλη στον Αμπέντ κι εκείνος με συρτό σουτ ισοφάρισε.
Στο 11΄ από το συνδυασμό Καρέλη - Κλωναρίδη ο δεύτερος έβγαλε την ασίστ για τον Πέτριτς και ο Κροάτης έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, αλλά στο 16΄ ο Παναιτωλικός έφτασε στην ισοφάριση σε ένα εκπληκτικό τέταρτο, όταν στη σέντρα του Κάπελ από δεξιά η μπάλα πέρασε από τον Ταυλαρίδη και ο Μαρκόφσκι με προβολή έγραψε το 2-2.
Ο Παναθηναϊκός ξαναπήρε το προβάδισμα στο 51΄ με το δεύτερο γκολ του Πέτριτς μετά από τη σέντρα του Πράνιτς και την κακή αντίδραση του Κυριακίδη, που φέρει ευθύνη για το γκολ που δέχθηκε.
Η συνέχεια ανήκε στους φιλοξενούμενους, που πίεσαν αρκετά και έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Κάπελ στο 68΄, στο 90΄ ο Βασιλείου έχασε την ευκαιρία που προαναφέρθηκε και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αμπέντ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ