Κύπελλο Ελλάδος: Με το ενάμισι πόδι στους "8" Αστέρας και Ηρακλής

Με το ενάμισι πόδι στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδος βρίσκονται Αστέρας Τρίπολης και Ηρακλής, μετά τις νίκες με 0-3 στη Λάρισα και 0-1 στη Βέροια αντίστοιχα.
ΑΕΛ-Αστέρας Τρίπολης 0-3
Οι Αρκάδες ουσιαστικά εξασφάλισαν την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς στην πρώτη αναμέτρηση της φάσης των «16» νίκησαν στη Λάρισα τη γηπεδούχο ΑΕΛ με 0-3 και κατέστησαν τη ρεβάνς (13/01) τυπική διαδικασία.
Η Λάρισα ξεκίνησε δυνατά αλλά για τον πολύ πιο έμπειρο αντίπαλό της ήταν απλώς θέμα χρόνου να βρει τα πατήματά του, να κυριαρχήσει στη μεσαία γραμμή και να ελέγξει το ρυθμό, απλουστεύοντας εν τέλει την κατάσταση στο 18ο λεπτό, όταν ο Γιαννούλης άνοιξε το σκορ με ωραίο σουτ από πλάγια αριστερά.
Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου οι «Βυσσινί» ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Παΐτο από τον Σανκαρέ αλλά δεν εισακούστηκαν, ενώ με τη Λάρισα να έχει βγει στην επίθεση στο δεύτερο μισό ο Στάικος Βεργέτης έβλεπε τους πολλούς κενούς χώρους και πέρασε τον ταχύτατο Φούντα, ο οποίος τον δικαίωσε γράφοντας με διπλή προσπάθεια το 0-2 στο 65ο λεπτό .
Ένα γκολ που έδωσε τη «χαριστική βολή» στους γηπεδούχους, αφού η Λάρισα έμεινε χωρίς ψυχολογία και δυνάμεις. Ο Αστέρας ξαναπήρε την κατοχή της μπάλας και δευτερόλεπτα πριν τη λήξη ο Καμερουνέζος Μουκάμ βρήκε και πάλι άπλετο χώρο για να κινηθεί μετωπικά και να πλασάρει για το τελικό 0-3, σημειώνοντας το πρώτο γκολ του με τη φανέλα του Αστέρα.
Βέροια-Ηρακλής 0-1
Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος έκανε ο Ηρακλής, μετά τη νίκη του με 1-0 στην πρωτεύουσα της Ημαθίας επί της Βέροιας στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «16».
Ο «Γηραιός» καλείται να υπερασπιστεί τη νίκη του στη ρεβάνς του «Καυτανζογείου», στις 13 Ιανουαρίου, για να φτάσει στους «8» της διοργάνωσης και να επιβεβαιώσει την εξαιρετική φετινή παρουσία του, ύστερα από την πολυετή απουσία του από τα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου.
«Πυλώνας» της νίκης των Θεσσαλονικέων ήταν ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας Χουάντερσον, ο οποίος ήταν «φύλακας άγγελος» της εστίας του και τη διατήρησε απαραβίαστη, με αποκορύφωμα την απόκρουση στο πέναλτι του Ναζλίδη στο 63΄, που είχε κερδίσει ο ίδιος σε ανατροπή του από τον Στάμου.
Το μοναδικό γκολ στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 73ο λεπτό, όταν ο πολύπειρος Ρομάνο βρήκε με εκτέλεση κόρνερ τον «κολλητό» του Μπαρτολίνι, ο οποίος νίκησε τους πάντες στον αέρα και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καντιμοίρη.