Η Μπαρσελόνα το Ισπανικό ντέρμπι!

Τεράστιο προβάδισμα για την κατάκτηση του δεύτερου σερί τίτλου στην Πριμέρα Ντιβιζιόν απόκτησε η Μπαρσελόνα, μετά τη σημερινή της νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης με 2-1 στο μεγάλο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής.
Με το «τρίποντο» αυτό η «Μπάρτσα» ξέφυγε με 3 βαθμούς από τους «Ροχιμπλάνκος», ενώ έχει κι ένα ματς λιγότερο με άκρως υποδεέστερο αντίπαλο (Σπόρτινγκ Χιχόν), οπότε είναι πάρα πολύ πιθανό να βρεθεί σύντομα στο +6. Σαφώς και είναι πολύ νωρίς να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για το ποιος θα κόψει πρώτος το νήμα, ενώ απομένουν ακόμη 18 αγωνιστικές για τη λήξη του πρωταθλήματος, ωστόσο, η ομάδα του Λουίς Σουάρες με τη διαφορά που έχει από τους διώκτες της (βρίσκεται ήδη και στο +7 από την Ρεάλ Μαδρίτης που υποδέχεται αύριο την Εσπανιόλ) κρατάει την κατάσταση στα χέρια της.
Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε προηγήθηκε στο 10΄ με τον Κόκε, αλλά πολύ γρήγορα και πριν κλείσει το πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι είχαν φέρει... τούμπα το ματς με τα γκολ των Μέσι και Σουάρες (30΄ και 38΄).
Το πρώτο «χτύπημα» για τους Μαδριλένους ήρθε στο 44΄ με την αποβολή του Φελίπερ Λουίς όταν χτύπησε αντιαθλητικά με τις τάπες τον Μέσι. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, πάντως, η Ατλέτικο ήταν αυτή που πίεζε για την ισοφάριση στα ξεκίνημα του πρώτου μέρους, ήρθε στο 65΄ η δεύτερη αποβολή για τους φιλοξενούμενους. Ο Γοδίν έκανε σκληρό φάουλ στον Σουάρες και σωστά είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Με 9 παίκτες στο υπόλοιπο του αγώνα οι «Ροχιμπλάνκος» δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα περισσότερο από το να χάσουν με το άκρως... τιμητικό 2-1.
ΑΠΕ-ΜΠΕ