ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΡΗΣ: ΠΕΝΤΕ βετεράνοι «Κίτρινοι» μιλάνε αποκλειστικά στο Campion.gr για την ομάδα της Θεσσαλονίκης!

Ο Άρης είναι μία ομάδα που ανήκει στην Σούπερ Λιγκ. Ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους της Ελλάδας, με τεράστια Ιστορία και μακρά παράδοση στον αθλητισμό. Η περιπέτεια που ξεκίνησε πέρυσι, με την φετινή μεταμόρφωση της ομάδας, φαίνεται ότι σύντομα θα αποτελέσει μια κακή παρένθεση και η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα επανέλθει στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία και αμέσως μετά στη φυσική της θέση, που είναι η μεγάλη κατηγορία. Υπό την διοικητική καθοδήγηση του Θόδωρου Καρυπίδη και την τεχνική καθοδήγηση του Νίκου Αναστόπουλου, οι πιθανότητες αποτυχίας εξανεμίζονται, καθώς αυτοί οι δύο άνθρωποι του ποδοσφαίρου αποτελούν εγγύηση για το παρόν και το μέλλον του λαοφιλούς συλλόγου της Μακεδονίας.
Το Campion.gr μίλησε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με 5 βετεράνους «Κίτρινους», τον Φάνη Κατεργιαννάκη, τον Πέτρο Πασσαλή, τον Κώστα Κολομητρούση, τον Γιώργο Γκουγκουλιά και τον Τάσο Κυριάκο, για τον Άρη και την θητεία τους στη ομάδα, και τους ζήτησε να στείλουν το μήνυμά τους στον κόσμο!


ΦΑΝΗΣ
ΚΑΤΕΡΓΙΑΝΝΑΚΗΣ
Φάνη η φετινή παρουσία του Άρη στην κατηγορία είναι πολύ καλή. Είναι έτοιμος για επάνοδο στα μεγάλα σαλόνια;
Είναι έτοιμος και αυτό έπρεπε να είχε γίνει από πέρυσι. Ο Άρης πρέπει ήδη να σκέφτεται την επιστροφή του και την Σούπερ Λιγκ, γιατί αυτό είναι θέμα χρόνου.
Η παρουσία Αναστόπουλου και Καρυπίδη αποτελούν εγγύηση για την ομάδα;
Σίγουρα ο Αναστόπουλος αυτές τις κατηγορίες τις έχει για "πλάκα". Είναι πολύ έμπειρος προπονητής και μεγάλο όνομα. Η παρουσία Καρυπίδη αποτελεί εγγύηση για τον Άρη. Όχι μόνο για φέτος, αλλά και για τις επόμενες χρονιές, που οι απαιτήσεις θα είναι αυξημένες.
Εφόσον επανέλθει στη Σούπερ Λιγκ, πως θα αποφύγει τα λάθη του παρελθόντος;
Τα παθήματα του παρελθόντος πρέπει να γίνουν μαθήματα για τον Άρη. Πρέπει να γίνει σωστή διαχείριση τόσο στο οικονομικό, όσο και στο αγωνιστικό κομμάτι. Η εμπειρία είναι μεγάλος δάσκαλος.
Ποιό είναι το μήνυμα που θέλεις να στείλεις στον κόσμο του Άρη;
Ο κόσμος του Άρη έχει περάσει πολλά αυτά τα χρόνια. Οι χαρές ήταν ελάχιστες και από εδώ και πέρα πρέπει να έχει μόνο χαρές. Έχει κάνει τεράστια υπομονή και είναι διψασμένος για την επάνοδο στη Σούπερ Λιγκ, η οποία είναι θέμα χρόνου. Εγώ το μόνο που έχω να τους πω, είναι να υποστηρίζουν την ομάδα με την ίδια αγάπη, το ίδιο πάθος και την ίδια θέρμη, όπως κάνουν πάντα.
Ποιά στιγμή που έζησες με τη φανέλα του Άρη δεν ξεχνάς;
Στα 8 χρόνια που φόρεσα τη φανέλα του Άρη έζησα και ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές. Στις δυσάρεστες είναι ο υποβιβασμός και στις ευχάριστες η επάνοδος στη μεγάλη κατηγορία και τα Ευρωπαϊκά ματς που ακολούθησαν.


ΠΕΤΡΟΣ
ΠΑΣΣΑΛΗΣ
Πέτρο η φετινή παρουσία του Άρη στην κατηγορία είναι πολύ καλή. Είναι έτοιμος για επάνοδο στα μεγάλα σαλόνια;
Ο Άρης δείχνει έτοιμος για να επιστρέψει αρχικά στη Football League. Η κατηγορία αυτή έχει πολλές ιδιαιτερότητες και είναι πιό δύσκολο πρωτάθλημα. Η θέση του, όπως και πολλών άλλων ομάδων, είναι στη Σούπερ Λιγκ. Εκεί ανήκει λόγω δυναμικής και λόγω Ιστορίας.
Η παρουσία Αναστόπουλου και Καρυπίδη αποτελούν εγγύηση για την ομάδα;
Ο κύριος Αναστόπουλος είναι σοβαρός προπονητής και μαζί του η ομάδα παίρνει τα αποτελέσματα που πρέπει. Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι ο κατάλληλος και η καλύτερη επιλογή για να καθοδηγήσει τον Άρη. Επίσης τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ο κύριος Καρυπίδης έχει φτιάξει μια καλή ομάδα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Βέβαια το μέλλον κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει. Κρίνοντας και κάνοντας.
Εφόσον επανέλθει στη Σούπερ Λιγκ, πως θα αποφύγει τα λάθη του παρελθόντος;
Πρέπει να γίνει σωστή διαχείριση χρημάτων. Οι ρόλοι μέσα στην ομάδα πρέπει να μοιραστούν σωστά και να μην υπάρχουν άσχετοι με το αντικείμενο και μαθητευόμενοι μάγοι. Επίσης πρέπει να γίνει σωστή οργάνωση των τμημάτων υποδομής και σκάουτινγκ. Να υπάρχει ένας μπούσουλας από ομάδες του εξωτερικού και να υπάρχει η κατάλληλη τεχνογνωσία. Τέλος πρέπει να εκλείψει η αντίληψη του "εγώ τα ξέρω όλα".
Ποιό είναι το μήνυμα που θέλεις να στείλεις στον κόσμο του Άρη;
Τα τελευταία χρόνια έχει πικραθεί και έχει απομακρυνθεί από το γήπεδο. Πρέπει να επιστρέψει όπου και αν αγωνίζεται ο Άρης. Η παρουσία του φέτος δεν ήταν η αναμενόμενη. Έχει δυναμική και θα ήθελα να μετατραπεί σε εισιτήρια και να έχει παρουσία παντού.
Ποιά στιγμή που έζησες με τη φανέλα του Άρη δεν ξεχνάς;
Την έξοδο στην Ευρώπη με το γκολ του Μαλλού στο παιχνίδι με τον Ηρακλή. Όχι μόνο το γκολ αλλά και το πριν και το μετά τον αγώνα.


ΚΩΣΤΑΣ
ΚΟΛΟΜΗΤΡΟΥΣΗΣ
Η φετινή παρουσία του Άρη στην κατηγορία είναι πολύ καλή. Είναι έτοιμος για επάνοδο στα μεγάλα σαλόνια;
Ομάδες όπως ο Άρης και η Λάρισα, με τέτοιο κόσμο και τέτοια Ιστορία, όχι μόνο φέτος αλλά ανέκαθεν θα έπρεπε να βρίσκονται στη Σούπερ Λιγκ. Ευελπιστώ ότι θα επιστρέψει, διότι λόγω συγκυριών βρίσκεται εκεί που βρίσκεται. Πάντως πιστεύω ότι είναι έτοιμος για την επάνοδο.
Η παρουσία Αναστόπουλου και Καρυπίδη αποτελούν εγγύηση για την ομάδα;
Θεωρώ ναι. Ο Νίκος είναι ένας αξιόλογος προπονητής και όπου και αν πήγε έχει αφήσει έργο. Για προπονητές της αξίας του, που υπήρξαν και μεγάλοι ποδοσφαιριστές, είναι δεδομένη η επιτυχία. Γνωριζόμαστε και προσωπικά και αν μείνει εκεί η επιτυχία είναι δεδομένη. Το ίδιο ισχύει και για τον κύριο Καρυπίδη. Είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη οικονομική επιφάνεια που αγαπάει τον Άρη και θέλει να τον βλέπει ψηλά. Είναι ένα σεβαστό όνομα, με κύρος και πιστεύω ότι θα φέρει και άλλους χορηγούς.
Εφόσον επανέλθει στη Σούπερ Λιγκ, πως θα αποφύγει τα λάθη του παρελθόντος;
Είναι σημαντικό να αποφευχθούν τα λάθη του παρελθόντος. Αυτό θα γίνει με καλή οργάνωση και σωστό σχεδιασμό. Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα και με προγραμματισμό στο αγωνιστικό κομμάτι θα το πετύχει.
Ποιό είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στον κόσμο του Άρη;
Ξέρω πολύ καλά τον κόσμο του Άρη. Είναι φανατικοί και αγαπάνε την ομάδα πάρα πολύ. Δεν απογοητεύονται, τον ακολουθούν παντού και είναι ο 12ος παίκτης του. Είναι μεγάλη βοήθεια και με τον κόσμο στο πλευρό του ο Άρης δεν θα ξαναπέσει.
Ποιά στιγμή που ζήσατε με τη φανέλα του Άρη δεν ξεχνάτε;
Πέρασα 3 πολύ καλά χρόνια στον Άρη. Δεν είχα κανένα πρόβλημα, παρότι τότε η ομάδα βρισκόταν στη σκιά του μπάσκετ. Δεν ξεχνάω ποτέ την αγάπη του κόσμου και τους ευγνωμονώ γι' αυτό. Και όποτε βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη μου το δείχνουν πάντα.


ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΚΟΥΓΚΟΥΛΙΑΣ
Γιώργο η φετινή παρουσία του Άρη στην κατηγορία είναι πολύ καλή. Είναι έτοιμος για επάνοδο στα μεγάλα σαλόνια;
Η τρίτη κατηγορία είναι μια κατηγορία που δεν ταιριάζει στον Άρη. Σύντομα θα επιστρέψει εκεί που ανήκει. Με τη δυναμική και την Ιστορία που έχει, η θέση του είναι να βρίσκεται στη μεγάλη κατηγορία και να πρωταγωνιστεί.
Η παρουσία Αναστόπουλου και Καρυπίδη αποτελούν εγγύηση για την ομάδα;
Με τον κύριο Αναστόπουλο έχω συνεργαστεί. Με τη μεγάλη καριέρα που έχει κάνει έχει δείξει την αξία του και την εμπειρία του. Για κάθε ομάδα είναι πολυτέλεια να έχει τέτοιο κόουτς. Για τον κύριο Καρυπίδη δεν έχω άποψη, αλλά είναι σημαντικό ότι η ομάδα βγάζει υγεία στο γήπεδο και ότι δεν ακούγονται προβλήματα.
Εφόσον επανέλθει στη Σούπερ Λιγκ, πως θα αποφύγει τα λάθη του παρελθόντος;
Πρέπει να γίνει σωστή διαχείριση. Επίσης πρέπει να γίνει σωστή διαχείριση και στα έσοδα. Ο Άρης έχει πάρα πολύ κόσμο και τον έχω ζήσει. Γεμίζει το γήπεδο και τον ακολουθεί παντού, είτε εντός, είτε εκτός έδρας. Λίγες ομάδες έχουν τόσο πιστούς φιλάθλους. Με σωστή διαχείριση θα αποφύγει τα λάθη του παρελθόντος.
Ποιό είναι το μήνυμα που θέλεις να στείλεις στον κόσμο του Άρη;
Χαίρομαι πολύ που έπαιξα εκεί. Είναι παθιασμένος και δεν παρατάει ποτέ την ομάδα, και στα δύσκολα την στηρίζει πιό πολύ. Τους εύχομαι πλέον να ζήσουν μόνο χαρές. Όχι μόνο την επάνοδο, αλλά να ζήσουν τις χαρές του μπάσκετ. Παρόλο που έχω χρόνια που έφυγα από τον Άρη, ο κόσμος με σταματάει στον δρόμο και μου μιλάει για την ομάδα.
Ποιά στιγμή που έζησες με τη φανέλα του Άρη δεν ξεχνάς;
Πέρασα πολλές όμορφες στιγμές. Δεν ξεχνάω όμως το γκολ που έβαλα με την Καστοριά στο 94' στο πρώτο ματς του Αναστόπουλου στον πάγκο.


ΤΑΣΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ
Τάσο η φετινή παρουσία του Άρη στην κατηγορία είναι πολύ καλή. Είναι έτοιμος για επάνοδο στα μεγάλα σαλόνια;
Είναι έτοιμος για την επάνοδο και νομίζω ότι το δείχνει η φετινή πορεία. Δεν ανήκει εκεί που παίζει τώρα και έχει όλα τα φόντα για να προετοιμαστεί αρχικά για τη Football League και αμέσως μετά να επανέλθει στη μεγάλη κατηγορία.
Η παρουσία Αναστόπουλου και Καρυπίδη αποτελούν εγγύηση για την ομάδα;
Για τον κύριο Αναστόπουλο, όλοι ξέρουμε ότι είναι ένας πάρα πολύ καλός προπονητής. Είναι ότι χρειαζόταν ο Άρης. Όλοι οι ποδοσφαιριστές θα ήθελαν έναν πρόεδρο σαν τον κύριο Καρυπίδη που αποτελεί εγγύηση. Έναν πρόεδρο που να πληρώνει και να είναι αντάξιος του Άρη. Πιστεύω ότι η ομάδα στο πρόσωπό του έχει βρει τον πρόεδρο που ήθελε.
Εφόσον επανέλθει στη Σούπερ Λιγκ, πως θα αποφύγει τα λάθη του παρελθόντος;
Με σωστή διαχείριση και όχι σπατάλες. Υπάρχουν πολλοί καλοί Έλληνες ποδοσφαιριστές που κάνουν για την ομάδα. Καλοί είναι και οι ξένοι αλλά οι Έλληνες έχουν αποδείξει την αξία τους. Με σοβαρή διοίκηση και σωστό προγραμματισμό δεν θα έχει κανένα πρόβλημα.
Ποιό είναι το μήνυμα που θέλεις να στείλεις στον κόσμο του Άρη;
Οι φίλαθλοι της ομάδας πρέπει να δείξουν υπομονή. Έχουν περάσει ξανά από αυτές τις καταστάσεις και πρέπει να γίνει ένα καινούριο ξεκίνημα. Πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει την ομάδα και να μη γίνονται τα λάθη του παρελθόντος. Μόνο έτσι θα ξαναγίνει ο Άρης μεγάλος.
Ποιά στιγμή που έζησες με τη φανέλα του Άρη δεν ξεχνάς;
Στο 1,5 χρόνο που φόρεσα τη φανέλα του Άρη κάναμε πολύ καλή πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη. Την παρουσία στους ομίλους του Europa League δεν μπορούμε να τη ξεχάσουμε εύκολα, ούτε εγώ ούτε ο κόσμος του Άρη.