Δώδεκα χρόνια από τον θάνατο του Μίκλος Φέχερ

Δώδεκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον θάνατο του Μίκλος Φέχερ. Ο Ούγγρος επιθετικός άφησε την τελευταία του πνοή στις 25 Ιανουαρίου 2004 στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Βιτόρια Γκιμαράες σε ηλικία μόλις 24 χρονών...
Το σκορ ήταν 0-1 υπέρ των «Αετών της Λισαβόνας» και παιζόταν οι καθυστερήσεις του αγώνα. Σε ένα πλάγιο της Βιτόρια ο Φέχερ παρενόχλησε αντικανονικά τον αντίπαλό που πήγε να το εκτελέσει. Δέχτηκε την κίτρινη κάρτα του διαιτητή και γύρισε κάτι να του πει. Εκείνα ήταν και τα τελευταία του λόγια καθώς λίγα δευτερόλεπτα αργότερα έπεσε στο γρασίδι και προκάλεσε πανικό στους συμπαίκτες του αλλά και σε όλο τον κόσμο. Ο θάνατός του διαπιστώθηκε όταν προσκομίστηκε στο νοσοκομείο.
Τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς, βγήκε το ιατρικό πόρισμα που έκανε λόγο για καρδιακή προσβολή. «Ο θάνατος του Φέχερ προκλήθηκε αναμφισβήτητα από καρδιακή προσβολή. Οι εξετάσεις αίματος δεν έδειξαν κανένα ίχνος αλκοόλ, ναρκωτικών ή αναβολικών ουσιών. Η υπόθεση έχει κλείσει πλέον οριστικά», ανέφερε χαρακτηριστικά το πόρισμα.
Ο διεθνής Ούγγρος επιθετικός είχε συνολικά στην καριέρα του 149 συμμετοχές και 52 γκολ, ενώ με την τελευταία του ομάδα, την Μπενφίκα, αγωνίστηκε σε 30 παιχνίδια και πέτυχε 7 τέρματα σε 2 χρόνια.
Με την εθνική ομάδα της χώρας του ήταν μέλος σε όλες τις μικρές ομάδες, ενώ με τους Άνδρες είχε 25 συμμετοχές και 7 γκολ.
Δείτε εδώ το αφιέρωμα του Campion.gr στο γήπεδο της Μπενφίκα, όταν σας είχαμε παρουσιάσει και την προτομή και τη προθήκη που υπάρχει στην είσοδο του γηπέδου αφιερωμένα στη μνήμη του με τη φανέλα που φορούσε, σκισμένη από τους γιατρούς στη προσπάθειά τους να τον σώσουν.
Δείτε το βίντεο με τον θάνατο του Φέχερ: