Το τερμάτισε ο Πελέ! «Μέσι και Νεϊμάρ δεν είναι και πολύ καλοί»

Ο παλαίμαχος Βραζιλιάνος, Πελέ, απαξίωσε (ξανά) τον Νεϊμάρ και εκθείασε «ναι μεν αλλά» τον Λιονέλ Μέσι, εστιάζοντας και στους δύο στο γεγονός ότι… σκοράρουν λίγο με το κεφάλι!
Είναι πολύ δύσκολο να βλέπεις να σε ξεπερνάει η εποχή και το ποδόσφαιρο που με τόση επιτυχία και πιστά υπηρέτησες… Ο Πελέ, παρ’ ότι έχει φτάσει τα 75, δεν λέει να το… χωνέψει και δεν χάνει ευκαιρία να απαξιώνει νεότερους συναδέλφους του, όπως ο Νεϊμάρ και ο Λιονέλ Μέσι. Πελέ, αν δεν μπορείς να αποδεχθείς κάποια πράγματα, ξυδάκι…
Για τον Νεϊμάρ, ο οποίος αργά ή γρήγορα θα τον ξεπεράσει ως πρώτος σκόρερ στην Ιστορία της Εθνικής Βραζιλίας (ο Πελέ σταμάτησε στα 95 και ο «Νέι», στα 23 του, έχει ήδη 46), τα βέλη του «Μαύρο Διαμαντιού» ήταν περισσότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ποδοσφαιρικό περιοδικό «Placar».
«Ο Νεϊμάρ είναι ένας καλός παίκτης. Αλλά πόσα γκολ με το κεφάλι πέτυχε στην ζωή του; Είναι ένας μεγάλος παίκτης; Ναι, αλλά ο Βασκονσέλος (παίκτης της Σάντος, προγενέστερος και του Πελέ) ήταν δέκα φορές καλύτερος από τον Νεϊμάρ, αναμφίβολα. Ο Νεϊμάρ είναι ένας επιθετικός που παίζει κοιτώντας προς τα εμπρός. Εκείνος δεν βοηθάει πίσω, δεν δημιουργεί (;), δεν βγαίνει μπροστά με την μπάλα… Και είναι δύσκολο να τον συγκρίνεις με τόσα μείον» υποστήριξε ο Πελέ, ο οποίος ναι μεν εξήρε τον Λιονέλ Μέσι, χωρίς όμως να παραλείψει να τον… καρφώσει και αυτόν.
«Εγώ πάντα έλεγα ότι ο Μέσι είναι ο καλύτερος των τελευταίων δέκα ετών και ένας από τους ανώτερους. Παρ’ όλα αυτά, με το κεφάλι δεν τα πάει καλά και χρησιμοποιεί περισσότερο το αριστερό. Δεν είναι αμφιδεξιός. Σήμερα είναι ο καλύτερος. Πριν από καιρό ήταν ο Κριστιάνο, ο οποίος ήταν ίδιος με τον Ρονάλντο» είπε αρχικά ο Πελέ, προσθέτοντας ότι «τώρα φτάνει ο Μέσι με το ίδιο στιλ του Μαραντόνα. Είναι τυχερός γιατί δεν έχουν με ποιον να τον συγκρίνουν. Την εποχή μου με συνέκριναν με τον Μπεκενμπάουερ, τον Σόκρατες ή τον Ντιρσέου Λόπες, ο οποίος έκανε μαγικά».
Όσο για το πώς θα ήταν ο ίδιος αν αγωνίζονταν αυτή την εποχή; «Σήμερα ο Πελέ θα ήταν καλύτερος από πριν. Γιατί με όλη την προετοιμασία και την φροντίδα που υπάρχει… Το χάρισμα είναι ένα πράγμα του Θεού, αλλά αν είσαι και προετοιμασμένος και σε καλή κατάσταση…» συμπλήρωσε σχετικά.
* Το άρθρο αναδημοσιεύεται από το Blaugrana.gr, συνεργάτη του Campion.gr.