Τεράστιο «διπλό» στη Τρίπολη ο Ηρακλής!

Μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 43΄, μπορεί να έμεινε με 10 παίκτες για περισσότερο από 20 λεπτά στην επανάληψη, ωστόσο, ο Ηρακλής κατάφερε να ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένα και να φύγει νικητής από την Τρίπολη με 2-1 επί του Αστέρα, στην «αυλαία» της 13ης αγωνιστικής.
Ομάδα-μοντέλο το συγκρότημα του Νίκου Παπαδόπουλου στο β΄ ημίχρονο. Το γκολ του Γιάννου στο 43΄ με πέναλτι (χέρι Ζιαμπάρη) δεν πτόησε τους «Κυανόλευκους», που με αντεπίθεση στο υπόλοιπο μισό του αγώνα κατάφεραν να φέρουν τα πάνω κάτω.
Ο «Γηραιός» προειδοποίησε τους Αρκάδες στο 48΄ με την κεφαλιά του Περόνε να σταματάει στο δοκάρι. Στο 58΄ ο Βέλλιος με το έκτο του γκολ στο πρωτάθλημα της Super League έφερε το ματς στα ίσια και στο 65΄ ο Μπουλούτ με κεφαλιά πέτυχε την ολική ανατροπή του σκηνικού (2-1).
Ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος, όμως, τρία λεπτά αργότερα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για τους Θεσσαλονικείς. Παρά την αριθμητική του υπεροχή ο Αστέρας δεν φάνηκε καθόλου, ούτε απείλησε ιδιαίτερα την εστία του Χουάντεσρον, ο οποίος όσες φορές χρειάστηκε έδειξε την κλάση του.
Στο 71΄, μάλιστα, ο Απόστολος Βέλλιος έχασε τεράστια ευκαιρία για να «κλειδώσει» τη νίκη του «Γηραιού», όταν αστόχησε από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση. Παρά την πίεση που δέχτηκε η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου άντεξε, δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα κι έφυγε με μία παλικαρίσια νίκη, δεύτερη μακριά από την έδρα του σε 7 αναμετρήσεις (έχει ακόμη 3 ισοπαλίες και 2 ήττες).
Για τους γηπεδούχους που ηττήθηκαν σε δεύτερο σερί ματς (μετά το 3-1 από τον Ολυμπιακό) ήταν η 2η εντός έδρας αποτυχία και συνολικά η 4η στο πρωτάθλημα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ