Ποδόσφαιρο: Ιδρύεται το Εγγυητικό Ταμείο

Τέλος καλό όλα καλά, αφού έστω την ύστατη ώρα η σύγκρουση των ποδοσφαιριστών με τους θεσμικούς φορείς (Super League, Football League, ΕΠΟ) ανεστάλη.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ μεταξύ των προαναφερόμενων φορέων και του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών συμφωνήθηκε η σύσταση και λειτουργία του Εγγυητικού Ταμείου, που θα προσφέρει αρωγή στους αθλητές που χάνουν τη δουλειά τους μετά τη διάλυση συλλόγων.
«Η ΕΠΟ, η Super League, η Football League και ο ΠΣΑΠ επαναβεβαιώνουν την αναγκαιότητα σύστασης και λειτουργίας του Εγγυητικού Ταμείου. Το Ταμείο θα συσταθεί και θα λειτουργήσει υπό την εποπτεία της ΕΠΟ και με συνδιαχείριση των άλλων φορέων» δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης.
«Ο ΠΣΑΠ θα ολοκληρώσει έως τις 20 Ιανουαρίου 2016 τις επαφές με τη Super League και τη Football League για διάφορα διαδικαστικά θέματα και την οριστικοποίηση του κανονισμού λειτουργίας του Ταμείου. Η ΕΠΟ σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής τον Ιανουάριο του 2016 θα οριστικοποιήσει τους όρους και τις προϋποθέσεις καθώς και το χρόνο έναρξης της λειτουργίας του Ταμείου» συμπλήρωσε.
ΑΠΕ-ΜΠΕ