Πανθρακικός-Παναθηναϊκός 1-0

Τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε ο Πανθρακικός επί του Παναθηναϊκού με 1-0 στην Κομοτηνή, στο φινάλε του πρώτου γύρου της Σούπερ Λιγκ.
Η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου πανηγύρισε την 2η εφετινή της νίκη και πρώτη εντός έδρας, που της δίνει πολλές ελπίδες ενόψει της έναρξης του δεύτερου μισού του πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν αρκετά έξυπνα, έδωσαν χώρο στον Παναθηναϊκό και σε μία αντεπίθεση που έκαναν στο πρώτο μέρος βρήκαν την ευκαιρία να σκοράρουν με τον Ροτζέριο Μάρτινς και να πάρουν τη «χρυσή» νίκη.
Μετά από 2 σερί νίκες ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε για 4η φορά στο πρωτάθλημα (όλες εκτός έδρας), διότι πολύ απλά δεν έπαιξε καλό ποδόσφαιρο. Εάν εξαιρέσει κανείς το ξεκίνημα των δύο ημιχρόνων, όπου οι «Πράσινοι» επιτέθηκαν με ορθολογικό τρόπο και κυνήγησαν το γκολ με σωστό passing game, στο υπόλοιπο διάστημα δεν... υπήρχαν στο γήπεδο. Οι παίκτες του Στραματσόνι υπέπεσαν σε πολλά λάθη, δεν μπορούσαν να... βρεθούν στον αγωνιστικό χώρο, είχαν πολλά κενά στη μεσαία γραμμή και στην άμυνα και γενικά με την εικόνα που έδειξαν πήραν αυτό που τους άξιζε.
Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο ορεξάτος στο παιχνίδι και στο 8΄ έχασε τεράστια ευκαιρία για να προηγηθεί, με τον Καλτσά να πιάνει το σουτ από τη μικρή περιοχή μετά τη σέντρα του Νάνο και τον Αθανασιάδη να κάνει την επέμβαση του αγώνα. Αν και οι «Πράσινοι» είχαν τον έλεγχο του ματς στη συνέχεια, έκαναν πολλά λάθη στην τελική πάσα, ενώ υπήρχε μεγάλο πρόβλημα στη μεσαία γραμμή, όπου δεν υπήρχε ο παίκτης που θα μπορούσε να βγάλει την ομάδα μπροστά.
Σα να μην έφτανε το πρόβλημα αυτό για το «Τριφύλλι», ο Πανθρακικός στην πρώτη του επίσκεψη στα καρέ του Στιλ κατάφερε να προηγηθεί με το πλασέ του Ροτζέριο Μάρτινς στο 26΄ από το γύρισμα του Ντιγκινί, με τους αμυντικούς του Παναθηναϊκού απλά να κοιτούν τους αντιπάλους τους ν΄ αλλάζουν τη μπάλα.
Χρειάστηκε να περάσουν 34 λεπτά για να απειλήσει και πάλι ο Παναθηναϊκός. Στο 41΄ από την ωραία εναλλαγή της μπάλας ανάμεσα στους Καλτσά και Βέμερ, μετά την χαμηλή σέντρα του τελευταίου ο Καρέλης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι και στην επαναφορά της το σουτ του πρώτου σκόρερ του «Τριφυλλιού» στο πρωτάθλημα έφυγε άουτ.
Μη έχοντας άλλη επιλογή μετά το εις βάρος του αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος να τα παίξει όλα για όλα στο δεύτερο μέρος. Στα πρώτα 15 λεπτά η ομάδα του Στραματσόνι έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, έχασε μία κλασική ευκαιρία με τον Καρέλη στο 56΄ (κεφαλιά άουτ), αλλά μετά το 60'  οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν πλήρως το ματς και στο 70΄ «άγγιξαν» το 2-0, με το δοκάρι να σώζει τους «Πράσινους» μετά την προσπάθεια του Σάντσεθ να απομακρύνει τη μπάλα.
Στα τελευταία 6 λεπτά συν τις καθυστερήσεις ο Παναθηναϊκός έπαιξε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Κουτρουμπή με δεύτερη κίτρινη στο 84΄.
ΑΠΕ-ΜΠΕ