Βελτιωμένη η Εθνική, 0-0 στην Κωνσταντινούπολη

Η Εθνική ομάδα είχε το πάθος που της έλειψε την περασμένη Παρασκευή απέναντι στο Λουξεμβούργο, έτρεξε αντί να «περπατά» όπως έκανε στη συνάντηση της περασμένης Παρασκευής κι ακόμη και αν δεν βρήκε το γκολ, στάθηκε αξιοπρεπώς στο «Φατίχ Τερίμ» της Κωνσταντινούπολης απέναντι στην Τουρκία και πήρε την ισοπαλία (0-0).
Στο δεύτερο παιχνίδι του στον πάγκο της ελληνικής ομάδας και σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη παρουσία των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της Τουρκίας, Αλέξη Τσίπρα και Αχμέτ Νταβούτογλου, ο Μίχαελ Σκίμπε έδωσε ένα δείγμα της φιλοσοφίας του και του τρόπου που σκέφτεται να αξιοποιήσει τα «δυνατά» σημεία της ομάδας.
Ο Γερμανός τεχνικός παρέταξε την Εθνική με τρεις κεντρικούς αμυντικούς (Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Παπαδόπουλος), δύο μπακ-χαφ (Τοροσίδης, Χολέμπας) και ενισχυμένη μεσαία γραμμή με επίσης τρεις παίκτες (Τζιόλης, Ταχτσίδης, Σάμαρης), ενώ ο Φορτούνης έπαιζε πίσω από τον μοναδικό επιθετικό (Μήτρογλου).
Αυτό στο σχήμα έδωσε στην Εθνική αμυντική ισορροπία και ηρεμία, η εστία του Καρνέζη δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου αλλά το μόνο βέβαιο είναι ότι από τη μεσαία γραμμή και μπροστά ο ομοσπονδιακός προπονητής έχει πολύ δουλειά να επιτελέσει, αφού στην παραγωγή και στο επιθετικό μέρος του παιχνιδιού η ομάδα του υστερεί εμφανώς.
Αγωνιστικά, το παιχνίδι δεν είχε να επιδείξει αξιόλογες φάσεις, αφού οι αντίπαλοι έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανασταλτική λειτουργία, με αποτέλεσμα οι παίκτες τους να αναλωθούν σε κάποια μακρινά και κατά βάση άστοχα σουτ, που δεν ανησύχησαν τους δύο τερματοφύλακες.
Αυτό συνέβη στο 20΄ με τον Γκοκχάν, στο 25΄ με τον Οζάν, στο 26΄ με τον Τσαλχάνογλου και στις καθυστερήσεις με τον ίδιο παίκτη, με τις προσπάθειές τους να είναι άστοχες, ενώ η ελληνική ομάδα είχε μια πολύ καλή στιγμή με το σουτ του Μήτρογλου στο 39΄ που πέρασε μόλις άουτ.
Στο ξεκίνημα της επανάληψης οι Τούρκοι πίεσαν αλλά τότε ήταν η ώρα του Καρνέζη, ο οποίος σταμάτησε εντυπωσιακά στο 55΄ το σουτ του Αρντά Τουράν, ενώ στο 62΄ το σουτ του Σενκ έστειλε την μπάλα στην έξω πλευρά των διχτύων, στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ